Sant Petersburg

Rajoy es compromet en el G-20 a abaixar la ràtio de deute a partir del 2016 i a seguir amb les reformes

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha compromès al G-20 a reduir la ràtio de deute respecte al PIB a partir de l'any 2016 i a seguir amb les reformes estructurals per fer front al principal repte de l'actual context econòmic: enfortir la recuperació econòmica, créixer i tornar a crear ocupació. Rajoy ha destacat que el G-20 ja no li ha demanat noves mesures.

Actualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha compromès en el G-20 a reduir la ràtio de deute respecte al PIB a partir de l'any 2016 i a seguir amb les reformes estructurals per fer front al principal repte de l'actual context econòmic: enfortir la recuperació econòmica, créixer i tornar a crear ocupació.

Així ho ha assenyalat Rajoy en una roda de premsa posterior a la cimera celebrada a Sant Petersburg, on ha concretat que Espanya s'ha compromès a avançar en mesures per impulsar l'emprenedoria, en la garantia de la unitat regulatòria del mercat a Espanya i la llei de desindexació de l'economia.

Així mateix, el G-20 ha acordat que els països que ja estan en superàvit elevin la seva demanda interna i que els que encara tenen dèficit, com Espanya, apostin per l'estalvi, de manera que el govern de Mariano Rajoy no haurà d'aprovar noves retallades . De fet, Rajoy ha assegurat que el G-20 ha reconegut l'esforç del govern espanyol.

El president s'ha mostrat "satisfet" amb els resultats de la reunió i ha assegurat que tots els països han reconegut la millora generalitzada de l'economia, tot i que han constatat que la recuperació és feble i el nivell de desocupació "absolutament inacceptable". Segons el quadre macroeconòmic del govern, el deute públic tancarà el 2013 en el 91,4%, i seguirà pujant en els propers anys fins a fregar el 100% el 2016.

G-20: 'La recuperació mundial és feble i els riscos persisteixen'


La cimera del G-20 ha conclòs amb una declaració dels principals mandataris del planeta en què asseguren que "la recuperació és massa feble i els riscos persisteixen". "El creixement s'ha alentit en els països emergents, fet que reflecteix en alguns casos volatilitat en els fluxos de capital, condicions financeres més difícils i volatilitat també en els preus de les matèries primeres".

El G-20 s'ha compromès que els governadors dels bancs centrals, inclosa la Reserva Federal dels EUA, actuaran de forma pausada en la retirada de liquiditat. "Els nostres bancs centrals s'han compromès que els canvis futurs de política monetària seguiran sent adoptats amb precaució i comunicats amb claredat".

Els caps d'Estat i de govern de països com Brasil i Sud-àfrica han demanat als EUA coordinació en la retirada d'estímuls monetaris per evitar fuites de capitals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut