Madrid

Rajoy es compromet ara a millorar la reforma de l'avortament amb diàleg

El president del govern espanyol ha demanat a Gallardón que escolti els barons del PP per millorar i enriquir el polèmic text, que va ser aprovat el mateix dia que la Policia Nacional escorcollava la seu del PP durant 14 hores pel "cas Bárcenas".

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat ara al ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que escolti els barons del PP per millorar i enriquir el text de reforma de la llei d'avortament. El text, que va ser aprovat el mateix dia que la Policia Nacional va escorcollar durant 14 hores la seu del PP al carrer Génova pel "cas Bárcenas", encara està en fase d'avantprojecte.

A l'ordre del dia de l'executiva no hi figurava la polèmica reforma de la llei de l'avortament, però Rajoy, després d'una primera intervenció on ha obviat el malestar intern per aquesta qüestió, s'hi ha acabat referint després que tant la vicepresidenta del Congrés, Celia Vilallobos, com el president d'Extremadura, José Antonio Monago, han expressat les seves discrepàncies amb el text impulsat per Gallardón. Villalobos ha demanat a Rajoy llibertat de vot per als diputats del PP.

Aleshores, Rajoy ha recordat que el PP és un partit que defensa el dret a la vida i ha subratllat que derogar la llei de terminis era un compromís electoral, segons han informat fonts populars.

Fonts del PP han explicat que també s'han escoltat les opinions de diversos presidents autonòmics del PP en relació amb l'avortament, com el gallec Alberto Núñez Feijóo, Luisa Fernanda Rudi, presidenta d'Aragó, o Pedro Sanz, de la Rioja. Per exemple, l'extremeny José Antonio Monago ha demanat que s'intenti buscar el consens en aquesta reforma.

Gallardón s'escuda en la legitimitat de les urnes

També ha pres la paraula Gallardón, que ha dit que el govern espanyol i el PP tenen la legitimitat de les urnes per dur a terme aquesta reforma de la llei de l'avortament. És més, ha dit que el PP va presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional el 2010 contra la llei de terminis presentada pel PSOE i no seria ara lògic no complir amb el que diu aquest recurs.

El ministre de Justícia, que ha criticat que els partits d'esquerra es vulguin atribuir una superioritat moral amb aquest tema, ha dit que el seu despatx està obert per escoltar els càrrecs del PP en relació amb aquest assumpte.

Després, el cap de l'executiu ha tancat les intervencions del Comitè Executiu per assegurar que el ministre es posarà en contacte amb els barons del PP perquè aportin tot el que considerin oportú amb l'objectiu de millorar la llei.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut