París

Rajoy es compromet a impulsar una llei de canvi climàtic

El president del govern espanyol ho ha anunciat a París amb motiu de la seva participació en la cimera de caps d'estat i de govern sobre el clima, que ha començat aquest dilluns

Actualitzat

Mariano Rajoy ha promès aquest dilluns a París que, si continua al capdavant de l'executiu, impulsarà una llei de canvi climàtic. L'anunci l'ha fet a la capital francesa en una compareixença informativa prèvia a la seva participació en la cimera sobre el clima.

El cap del govern espanyol ha explicat que la llei que pretén aplicar dotarà de coherència les actuacions de tots els implicats en la transició a una economia baixa en carboni. Segons Rajoy, "no es tracta de crear un nou impost mediambiental; es tracta de racionalitzar el conjunt de normes en matèria fiscal a l'apartat mediambiental, que són diferents a les diverses comunitats autònomes i a la mateixa administració de l'Estat."

Durant la cimera, Mariano Rajoy ha mantingut una breu conversa amb el president dels Estats Units, Barack Obama. Ha estat una conversa distesa però no n'ha transcendit el contingut.

A més d'anunciar que pretenia impulsar una llei de canvi climàtic, el president espanyol també ha justificat la seva decisió de no participar en cap debat electoral a excepció del que es farà el 14 de desembre i que l'enfrontarà cara a cara al líder del PSOE, Pedro Sánchez. Rajoy ha dit que els debats tenen sentit quan es fan entre el president i el candidat a rellevar-lo i "així és com es fan els debats importants". El cap de l'executiu ha assenyalat que no participarà en més debats amb altres candidats perquè "ha de seguir atenent" les seves responsabilitats com a president del govern. "Jo faré el debat que s'ha fet sempre a Espanya, el del president del govern amb el líder del principal partit de l'oposició", ha assegurat.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut