Rajoy, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Rajoy, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Brussel·les

Rajoy "entén" els ciutadans que han deixat de votar el PP però descarta fer canvis al govern

El president espanyol descarta cap remodelació del govern perquè "ha treballat molt bé en una situació molt difícil"

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy "entén" que hi hagi ciutadans que hagin deixat de votar el PP a les eleccions europees d'aquest 25 de maig. "Entenc aquelles persones que en el seu dia ens van donar la confiança i ara ens l'han retirat", ha assegurat, al mateix temps que ha promès "treballar amb tota la intensitat" per recuperar-ne el suport.

En arribar a la reunió del Partit Popular Europeu a Brussel·les, on també assisteix a la reunió informal dels líders de la UE, el president espanyol ha considerat "positiu" que el seu partit hagi guanyat els comicis i s'ha allunyat del debat sobre la fi del bipartidisme. "Els ciutadans ens han donat menys suports, però han continuat dient Partit Popular i Partit Socialista", ha conclòs. "Els països on hi ha més estabilitat política i al final més progrés i benestar són els països on hi ha grans partits moderats i centrats", ha afegit.

Sobre una eventual remodelació del govern, ha descartat fer-hi cap canvi perquè "ha treballat molt bé" en una situació "molt complicada i difícil".

Rajoy ha opinat també que Jean-Claude Juncker, ha de ser el "primer candidat" a presidir la Comissió Europea, com a candidat del partit més votat. Això és el que defensarà el president espanyol a la reunió amb els altres dirigents dels 28.

En clau espanyola, Rajoy també s'ha referit a la decisió d'Alfredo Pérez Rubalcaba de deixar la secretaria general del PSOE arran dels mals resultats electorals. "Ja se sap que és una persona amb la qual no estic d'acord en moltes coses, però sempre ha intentat encertar", ha afirmat. Rajoy ha destacat que ha parlat amb Rubalcaba i li ha desitjat sort.

Anar al contingut