Madrid

Rajoy: "Els SMS ratifiquen que l'estat de dret no se sotmet a xantatge"

El president espanyol ha negat haver ofert a Bárcenas favors judicials a canvi del silenci afirmant que "no s'han produït ni es produiran indicacions, suggeriments o pressions". I ha afegit que prova d'això és que els actors que estan implicats en el procés judicial són els mateixos des de bon començament. Rajoy, però, ha evitat negar haver rebut sobres de l'extresorer: "Un president del govern no pot sortir cada dia al pas d'insinuacions i rumors." Per deixar clar que no dimitirà, ha afirmat: "Compliré amb el mandat que em van donar els espanyols."

RedaccióActualitzat
El primer ministre de Polònia, Donald Tusk, ha estat el convidat de pedra d'una roda de premsa que ha generat una immensa expectativa. I és que la trobada del president espanyol, Mariano Rajoy, amb el seu homòleg polonès ha coincidit amb la compareixença de Luis Bárcenas davant del jutge, una declaració precedida per unes revelacions al llarg dels últims dies i fins i tot hores que han deixat Rajoy en una situació molt delicada.

Tot i que el torn de preguntes era molt acotat -tan sols se n'han admès dues per a Rajoy-, el president espanyol s'ha vist obligat a respondre a l'esperada finalment sobre el "cas Bárcenas", i la resposta ha estat: "L'estat de dret no se sotmet a xantatge".

El president espanyol nega pressions

El president espanyol ha defensat la independència del procés judicial que se segueix contra l'extresorer popular. En aquest sentit, i després que "El Mundo" hagi publicat que dos advocats del cas haurien intentat comprar el silenci de Bárcenas a canvi de favors judicials, el cap de l'executiu ha estat taxatiu: "No s'han produït ni es produiran indicacions, suggeriments o pressions." I ha afegit que prova d'això és que els actors que hi estan implicats són els mateixos des de bon començament.

Rajoy també ha justificat el seu silenci, fins ara, al voltant de les revelacions assegurant que "un president del govern no pot sortir cada dia al pas d'insinuacions i rumors".

Aquí hi ha un govern estable

Respecte a la possibilitat que l'oposició presenti una moció de censura, el cap de l'executiu ha afirmat que "pot fer el que li convingui", però, després de recordar que Espanya estar sortint d'una situació molt difícil, ha afegit: "Només dic una cosa: aquí hi ha un govern estable que complirà la seva obligació." Per deixar clar que no dimitirà, ha afirmat: "Compliré amb el mandat que em van donar els espanyols."

Mentrestant, a l'Audiència Nacional, l'extresorer popular declara davant del jutge del "cas Gürtel", Pablo Ruz, a qui hauria admès per primer cop l'autoria dels "papers", que confirmarien la suposada doble comptabilitat del partit. Tot i que és a porta tancada, això és el que s'està filtrant de la declaració; això i també que Rajoy i De Cospedal haurien rebut diners.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut