Barcelona

Rajoy diu que la Generalitat ha trobat més lleialtat en el govern espanyol que en la CUP

El líder del PP assegura que ""no hi ha hagut mai un acord més deslleial que el de la CUP i el govern"

RedaccióActualitzat

El líder del PP, Mariano Rajoy, furga la ferida de les desavinences entre la CUP i Junts pel Sí. En un acte del Partit Popular a Barcelona, el president del govern espanyol en funcions, ha criticat la formació anticapitalista, a qui ha titllat de deslleial. Rajoy diu que el govern de la Generalitat ha trobat més lleialtat en el govern espanyol.

"No hi ha hagut mai un acord més deslleial que el de la CUP i el govern de Catalunya, però van ser ells els que els van elegir com a socis, no els altres."

En un acte per presentar el programa electoral de Barcelona, Rajoy ha subratllat que la Generalitat ha trobat "més lleialtat i col·laboració en el govern de Madrid que en alguns dels seus socis parlamentaris".

Com a contraposició ha assenyalat que el Partit Popular de Catalunya "ha brindat més estabilitat al govern de la Generalitat aprovant els pressupostos" que aquests socis d'"última hora" que estan "compromesos no en l'autogovern, sinó en una revolució que no és possible".

Rajoy ha tornat a defensar una vegada més a Catalunya la unitat d'Espanya. I un cop més ha estès la mà a negociar:

"No ens van a trobar mai en la il·legalitat, la independència, la ruptura i l'extremisme, però sí ens trobaran en el pacte, en el diàleg i en la recerca de solucions"

Tot i això, Rajoy carrega, sense citar-la expressament, la proposta del PSOE de reconèixer la singularitat de Catalunya en una reforma constitucional: "No estem per a tàctiques polítiques de curta volada".

Rajoy, ha apostat per "fer passos" per al "retrobament" entre Espanya i Catalunya, "amb bona fe i lleialtat":

"Volem dibuixar amb tots els catalans un projecte compartit de benestar per a tots, i sense aquest projecte comú hi perdem tots els catalans i la resta d'espanyols."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut