Madrid

Rajoy diu que continuarà intentant ser investit amb el suport del PSOE

El president en funcions es reivindica després de les eleccions gallegues i basques i diu que esperarà a veure "com evoluciona" la situació dels socialistes

RedaccióActualitzat

L'endemà de les eleccions gallegues i basques, Mariano Rajoy ha afirmat que continuarà buscant el suport del PSOE per ser investit i que Espanya deixi de tenir un govern un funcions. Amb la figura de Pedro Sánchez qüestionada pels mals resultats electorals, i pendent d'unes primàries previstes pel 23 d'octubre Rajoy ha assegurat que el seu interlocutor continua sent Sánchez, mentre el PSOE no digui el contrari. El president espanyol en funcions ha apostat per parlar-hi però no immediatament, per veure "com va evolucionant" la situació del partit: 

"No tinc inconvenient a parlar amb Pedro Sánchez ni amb ningú. Penso que tinc l'obligació d'intentar formar govern. I que el PSOE és molt decisiu a l'hora de formar govern .No sé quan li trucaré, però no em sembla el més raonable fer-ho avui per plantejar res".

Rajoy, que ha advocat novament per una gran coalició o perquè es deixi governar la llista més votada, ha reiterat que la formació d'un govern és "urgent" i ha advertit que seria "terrible" anar a unes terceres eleccions. A més, s'ha mostrat convençut que, si n'hi ha haguessin, s'hauria d'evitar que caiguin en el dia de Nadal. 

Segons ell, dels comicis gallecs i bascos es desprèn que la gent vol "estabilitat i moderació". Rajoy ha afegit que un govern alternatiu liderat pel PSOE, com va plantejar Sánchez, "és possible amb l'aritmètica, però no amb la raó ni amb el respecte a la voluntat dels espanyols". 

Rajoy ha comparegut després de l'executiva del PP s'ha reunit aquest dilluns a la tarda a la seu del carrer Génova de Madrid. A l'arribada a la reunió, diversos dirigents populars han demanat a Pedro Sánchez que es repensi el veto a un govern de Mariano Rajoy

Referència a Puigdemont

En la roda de premsa, Rajoy també s'ha referit a la qüestió de confiança a què se sotmetrà aquesta setmana Carles Puigdemont, i ha advertit el president de la Generalitat que farà complir la llei: 

"No permetrem que s'incompleixi la llei. No dialogarem res que tingui a veure amb la renúncia a la unitat d'Espanya, a la sobirania nacional i a la igualtat dels espanyols (...) El que és Espanya ho decideixen tots els espanyols i no només una part, per important que sigui". 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut