Madrid

Rajoy diu que "la idea" és fer les generals a finals d'any i que repetirà com a candidat passi el que passi

El president espanyol optarà a la reelecció sigui quin sigui el resultat de les municipals

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol ha reiterat, en un to irònic, que a Catalunya no se celebraran eleccions plebiscitàries perquè no existeixen.
Ha estat en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press en què a Rajoy se li ha preguntat si sabia què són les eleccions plebiscitàries: "Sí. Les que no se celebraran a Catalunya. No existeixen", ha sentenciat abans de reiterar que els pròxims comicis catalans són "autonòmics, com diu la Constitució" i de demanar que es digui "la veritat" als ciutadans.

Rajoy ha advertit Mas que li serà difícil trobar interlocutor en el govern espanyol per parlar de la unitat de l'Estat i de la sobirania, de la igualtat, de la llibertat i dels drets fonamentals.​

També sobre eleccions, però en aquest cas sobre les generals, el president espanyol ha confirmat que repetirà com a candidat sigui quin sigui el resultat que obtingui el seu partit a les municipals del maig. En aquest sentit, ha assegurat que el PP "està en condicions de guanyar" i, per això, ara per ara no es planteja canvis al partit.

Pel que fa a la data, Rajoy no ha volgut descartar del tot la possibilitat de convocar les eleccions generals el mateix dia que les de Catalunya, el 27 de setembre, però ha assenyalat que el més probable és que esgoti la legislatura: "La idea és fer-les a finals d'any", ha dit, però ha afegit:

"No descartaré absolutament res. Tots els que em coneixen saben que entre els meus defectes innumerables no hi ha fer les coses a curt termini", ha sentenciat.

Quan li han plantejat per què, si era així, no descartava la data del 27 de setembre, ha contestat: "Per no tancar-me la porta".

Rato: "El govern ha fet el que havia de fer"

El president espanyol, que ha apujat la previsió de creixement de l'economia espanyol fins al 2,9%, també ha defensat l'actuació del seu executiu en el "cas Rato". Segons ha assegurat, s'ha fet "tot el que s'havia de fer". "Les institucions al nostre país funcionen", ha afegit

"Les coses són com són, i el millor que podem fer és deixar que siguin les institucions responsables les que prenguin les decisions sobre aquest assumpte perquè és bo per a elles, i que Rato es pugui defensar de les acusacions que s'han fet de la millor manera. El govern central ja ha fet tot el que havia de fer", ha afirmat.

Després de reconèixer que la corrupció "ha fet molt de mal al PP" i que ell ja ha dit "tot el que havia de dir", ha afegit sobre Rato que "va fer una gran gestió al seu moment".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut