Porto

Rajoy diu davant de Puigdemont, en un acte a Porto, que la disgregació només porta a la irrellevància

Puigdemont no s'ha sentit al·ludit per les paraules de Rajoy perquè les interpreta com un elogi a les relacions entre Espanya i Portugal, unes relacions que veu com un bon exemple de les que tindria una Catalunya independent amb Espanya

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han coincidit a Porto, a Portugal, en l'acte d'inauguració d'una exposició de l'artista català Joan Miró. S'han fet una breu salutació. La trobada té lloc dos dies després que Puigdemont anunciés un referèndum pactat o no al setembre de l'any que ve.

Rajoy ha entrat al museu acompanyat del president portuguès, Marcelo Rebelo de Sousa, i del primer ministre. António Costa. Poc després ho ha fet Puigdemont, acompanyat del conseller de Cultura, Santi Vila.

Ha estat durant el recorregut de l'exposició quan s'han trobat Rajoy i Puigdemont: s'han fet una encaixada de mans i s'han saludat amb un breu "què tal". Després han tingut una conversa breu i distesa, sense contingut polític.

 


 


Rajoy: "La disgregació només porta a la irrellevància, si no a la impotència".

En el seu discurs al final del recorregut, Rajoy ha fet una crida a la unitat i ha advertit que "en el món globalitzat d'avui, la disgregació només porta a la irrellevància, si no a la impotència".

El president del govern espanyol en funcions ha aprofitat les seves referències a les estretes relacions entre Espanya i Portugal per assegurar que els dos països seguiran en aquesta línia perquè "la integració, la interconnexió, la unió són els signes de la història en el nostre temps però, sobretot, de l'interès dels nostres ciutadans".

Puigdemont no s'ha sentit al·ludit

A la sortida, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit que no s'havia sentit al·ludit per les paraules de Rajoy.

"Suposo que no es referia al fet que Portugal és un país independent d'Espanya, que està disgregat d'Espanya, després d'haver-ne elogiat justament l'excel·lent col·laboració que hi ha en tot tipus de matèries i la capacitat de connexió que hi ha entre dos estats independents, dels quals ningú no discuteix la independència, en un dia com avui."

I ha conclòs, "per tant, des d'aquest punt de vista, crec que el senyor Rajoy avui ha explicat a la pràctica com dos estats independents veïns poden arribar al màxim grau de col·laboració, que és el que volem nosaltres."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut