Rajoy a Göteborg, en el moment de fer les declaracions
Rajoy a Göteborg, en el moment de fer les declaracions

Rajoy titlla de "vergonya" i "mentida" les afirmacions de Rovira sobre la violència

Ho ha dit des de Suècia, on assisteix a una cimera europea

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit a les paraules de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, segons la qual el govern català havia rebut, a través de diversos canals, amenaces d'un "bany de sang i morts al carrer" després de la proclamació de la República. Segons Rajoy, això és fals:

"És una vergonya. Ja no hi ha qualificatiu que jo tingui per aplicar a aquesta afirmació. Deixem-ho en que és absolutament fals, és una enorme mentida i sobretot és una vergonya. I crec que en la vida no val tot, cadascú pot defensar les seves posicions com vulgui, però això és intolerable."

Abans, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ja havia qualificat de mentida matussera la denúncia de Rovira.

Per la seva banda, Carlos Carrizosa, de Ciutadans, ha qualificat les afirmacions de Rovira de "maniobra de victimisme i de mentides". Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ha declarat que "es veuen en l'obligació d'explicar un gran desastre i per tant han de buscar alguna excusa".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet les declaracions aquest divendres en una entrevista a l'emissora RAC1:

"El que el govern no estava disposat a fer era assumir un escenari de violència extrema amb morts al carrer que es va posar d'una manera molt contundent sobre la taula. Ens deien que hi hauria sang, que no serien pilotes de goma com l'1 d'octubre, que la cosa seria contundent."

"Això de la violència ens va arribar de moltes fonts diferents, contrastades i fiables. Se'ns informava que estaven entrant armes a Catalunya i que l'exèrcit estava venint. Això és el que els consellers i el vicepresident ens van dir que expliquéssim."

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut