Granada

Rajoy demana als militants del PP que no s'avergonyeixin, perquè "fem el que hem de fer"

El president del govern espanyol llança un missatge d'ànim a la militància del PP i diu que comprèn les "frustracions i el mal humor" per les retallades, però assegura que, si no es fan, encara serà pitjor.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol ha forçat una compareixença pública en plena espiral de reaccions crítiques a les històriques mesures d'ajust aprovades aquest divendres pel Consell de Ministres.

Com ja va fer dimecres al Congrés, ha defensat el pla de xoc per fer front a la crisi del dèficit assegurant que "fa el que s'ha de fer". Amb aquesta convicció, ha demanat als militants del PP que no s'avergonyeixin d'unes mesures que ha reconegut desagradables i impopulars i que surtin de casa amb la cara ben alta i "l'orgull de treballar en benefici de tots els espanyols".

En aquest sentit, el president espanyol ha assegurat que treballa pels que aplaudeixen, els que callen i també pels que protesten, "sense atendre cap consideració partidista". Diu que entén les frustracions i el mal humor que provoquen els sacrificis, però alerta que, si no s'adoptessin, encara seria pitjor.

Amb la veritat per davant

El president popular ha volgut deixar clar també que dirà en tot moment la veritat del què passa perquè, ha dit, l'economia necessita credibilitat i els espanyols tenen el dret a conèixer-la.

L'afirmació arriba en plena allau de crítiques i indignació per la lletra petita que s'ha sabut aquest dissabte en publicar-se els decrets aprovats al Butlletí Oficial de l'Estat. Una lletra petita que també ha deixat sorpreses, en saber-se noves mesures que no havien estat explicades obertament.

Tampoc ha estat ben rebut que el govern es negués a contestar aquest divendres als periodistes que li demanaven que es quantifiqués la totalitat de l'estalvi, mentre es publicava un document en anglès amb els detalls dels números del pla de xoc dirigit a inversors estrangers.


Estava previst que Mariano Rajoy comparegués aquest diumenge, per tancar el Congrés del PP andalús, però ha decidit anticipar la cloenda. Un canvi d'agenda motivat també per desactivar la protesta que s'havia organitzat.

A Granada, ha estat rebut amb el públic dret i amb llargs aplaudiments a l'entrada i a l'inici de la seva intervenció i amb crits de "president".



Anar al contingut