Barcelona

Rajoy demana a Torrejón de Ardoz que compleixi la llei i empadroni tots els immigrants

El president del PP, Mariano Rajoy, ha demanat a l'Ajuntament de Torrejón de Ardoz, a Madrid, governat pels populars, que rectifiqui i empadroni els immigrants sense papers, tal com han ordenat els advocats de l'Estat després de la consulta feta per l'Ajuntament de Vic. Torrejón fa més d'un any que no inscriu al padró els immigrants irregulars. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Rajoy s'ha mostrat molt crític amb la política econòmica de Zapatero, al qual acusa de no fer res i de fiar-ho tot a la intervenció de l'Estat. El líder de l'oposició espanyola també ha dit que no fa gaire cas de les enquestes, però que les favorables li suposen un estímul.

Actualitzat
Rajoy insta a resoldre la política d'immigració per evitar casos com els de Vic o Torrejón de Ardoz. El president dels populars ha dit, en referència al dictamen de l'advocacia de l'Estat, que "tots hem de complir la llei, també Torrejón". "Per què hauria de ser una excepció?", s'ha preguntat retòricament Rajoy sobre el municipi que governa el PP i que fa un any que no empadrona els immigrants sense papers.

Ordenar la política immigratòria

El president del PP, Mariano Rajoy, està d'acord amb l'empadronament d'immigrants irregulars, però creu que cal replantejar els criteris i obrir un debat molt més ampli sobre el control de la immigració. Rajoy ha plantejat que no faci falta empadronar-se per accedir a la sanitat pública i l'educació, i ha proposat prohibir les regularitzacions massives i fer un contracte d'integració. Rajoy ho ha dit en la cloenda de l'Escola d'Hivern del PPC.

D'altra banda, Mariano Rajoy, ha indicat que caldria donar per tancat l'estat de les autonomies i simplificar i unificar lleis i decrets entre les diverses comunitats.

Aznar: "Torrejón és un tema diferent del de Vic"

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha considerat que el cas de Torrejón de Ardoz "no té res a veure" amb la situació a Vic. Aznar ha afirmat que "Torrejón és un tema diferent del de Vic", perquè en aquesta població madrilenya "s'han establert clàusules addicionals, no s'ha negat a empadronar immigrants, no té res a veure", ha sentenciat. 

Aznar ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TVE on ha deixat palesa la seva opinió que a Torrejón de Ardoz no s'està incomplint la llei. L'exmandatari ha carregat contra els que ara governen l'Ajuntament de Vic (ERC, CiU i PSC) i ha afegit que la polèmica que ha sorgit ara és conseqüència de l'"error gravíssim" dels que "anaven per Espanya dient 'papers per a tothom'".

Les declaracions del president del PP i de l'expresident del govern espanyol arriben després que l'alcalde de la ciutat osonenca ha dit en una compareixença que acata però no comparteix que inscriure immigrants "sense papers" al padró sigui il·legal.

Membres de l'executiva local de Convergència i Unió a Vic exerciran el dret de consulta a la Unió Europea per saber si Europa comparteix els criteris de l'advocacia de l'Estat sobre la polèmica normativa de l'empadronament d'immigrants irregulars.

També dins de l'executiu vigatà, on governen CiU, PSC i ERC, els regidors socialistes han anunciat que aplicaran els criteris de l'advocacia de l'Estat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut