Madrid

Rajoy demana a Puigdemont que vagi a la Conferència de Presidents

Després que Puigdemont va obrir la porta a reunir-se amb el president espanyol abans que acabi el mes, Rajoy li ha demanat "un primer pas" que eviti que "altres opinin" en lloc seu

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que faci "un primer pas" a favor de la relació entre les dues administracions i "no deixi la cadira buida" en la Conferència de Presidents de dimarts vinent. Poc després que Puigdemont va obrir la porta a reunir-se amb el president espanyol abans que acabi el mes, Rajoy li ha demanat que eviti que "altres opinin" en lloc seu en la reunió de la setmana que ve al Senat.

Quan falten cinc dies per a la trobada de presidents autonòmics, Rajoy ha insistit en el missatge que va donar la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, a Oriol Junqueras en la reunió que van mantenir aquest dimarts. El president del govern ha insistit que no comparteix la decisió de Puigdemont de no assistir a la reunió.

Rajoy ha destacat que el diàleg entre el govern espanyol i el de la Generalitat "és fluid" i que els contactes s'han incrementat en els darrers mesos, tant entre ell i Puigdemont com entre la vicepresidenta de l'executiu i els ministres amb els consellers catalans. El cap de l'executiu espanyol ha recalcat que no es cansarà d'"intentar el diàleg", tot i reafirmar-se en la negativa a autoritzar qualsevol referèndum.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut