Rajoy i Merkel s'han reunit per espai de 30 minuts. (Foto: EFE)
Rajoy i Merkel s'han reunit per espai de 30 minuts. (Foto: EFE)
Bucarest

Rajoy demana a Merkel més rapidesa en la creació d'una unió bancària europea

El president espanyol s'ha reunit amb la seva homòloga alemanya a Bucarest, en el Congrés del PP Europeu. Rajoy ha demanat a Merkel que es compleixin els acords assolits al Consell Europeu del juny passat. Espanya vol que es posi en marxa al més aviat possible la unió bancaria, mentre Alemanya considera prioritària la unió fiscal.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit que està en risc l'estabilitat de la zona euro si Europa no està unida i no es compleixen els acords que els 27 van pactar el juny passat. És el missatge que Rajoy ha llençat després de reunir-se amb la cancellera Angela Merkel al Congrés del PP europeu que se celebra a Bucarest.

El president espanyol i la cancellera s'han reunit durant trenta minuts. A la sortida, Rajoy s'ha limitat a dir textualment: "sense problemes". Fonts de la Moncloa sostenen que els dos dirigents no han parlat del rescat a Espanya. Rajoy li ha traslladat a Merkel la necessitat d'avançar en els pactes assolits en el Consell Europeu del juny, això és, en la creació d'una unió bancaria amb un "supervisor únic". Alemanya, però no amaga les seves reticències a avançar en la unió bancària a la mateixa velocitat que reclamen Espanya i Itàlia i dóna prioritat a l'avanç en la unió fiscal entre els estats.

Després de la trobada amb Merkel, a la seva intervenció davant dels seus companys europeus de formació, el president espanyol ha tornat a remarcar la importància de posar en marxa amb la major celeritat possible els acord del Consell Europeu del juny. Els acords "s'assoleixen i es compleixen" perquè la UE no pot donar "bandades" perquè qualsevol "senyal de debilitat" posa "en risc" la credibilitat i l'estabilitat europea, ha afegit. 

Rajoy ha tret pit de les reformes que el seu govern ha posat en marxa. "Són mesures de gran abast, que s'estan duent a terme en un temps rècord i en una cojuntura econòmica molt difícil". Aquest "esforç" d'Espanya ha d'anat acompanyat "d'una acció coordinada" a la UE per "no tenir problemes en el futur". El cap de l'executiu ha repetit diverses vegades la necessitat d'una Europa "més unida, més forta i més solidaria". Aquesta és "l'única forma" d'assegurar el benestar i la prosperitat de les seves nacions i dels seus ciutadans.

El Congrés del Populars europeus té lloc 24 hores abans d'una reunió dels caps d'estat i de govern que es farà els pròxims dies 18 i 19 d'octubre a Brussel.les.

Anar al contingut