Madrid

Rajoy demana a Díaz de Mera que col·labori amb la justícia en el judici per l'11-M

El president del PP, Mariano Rajoy, considera que l'exdirector general de la policia Agustín Díaz de Mera "ha de col·laborar amb la justícia" en el judici pels atemptats de l'11-M. Rajoy ha dit que "tots els ciutadans han de col·laborar amb la justícia i després acatar les resolucions dels jutges, perquè aquesta és la regla bàsica de la democràcia". El cap de l'oposició ha mostrat "respecte" per la decisió del tribunal d'acusar de desobediència Díaz de Mera, però ha reconegut que l'exdirector general "pot tenir un dilema entre no revelar una font i atendre els requeriments del jutge".

Actualitzat

Altres dirigents del PP, però, han defensat l'"honradesa i credibilitat" de Díaz de Mera. El portaveu adjunt del partit al Congrés, Vicente Martínez Pujalte, ha justificat que no revelés al jutge el nom del policia autor d'un suposat informe sobre la relació d'ETA amb l'11-M amb el fet de voler-lo protegir d'una "caça de bruixes" al Ministeri de l'Interior. Martínez Pujalte ha mostrat el suport i la "comprensió" del PP davant el "dilema moral" en què, segons ell, es troba Díaz de Mera.

Martínez Pujalte ha definit Díaz de Mera com una persona "de paraula" que "treballa sempre amb la veritat per davant", motiu pel qual el creu quan diu que existia un informe policial sobre la relació entre ETA i l'11-M. El portaveu popular creu que aquest document "s'ha fet desaparèixer" per part del Ministeri de l'Interior, un fet que no pensa que sigui la primera vegada que succeeix, ja que també havia passat amb els informes relatius a l'àcid bòric i la caravana de la mort d'ETA.

Sobre aquest mateix cas, el secretari general del PP, Ángel Acebes, ha dit que desitja que acabin compareixent i informant davant del tribunal "tots aquells que puguin aportar alguna cosa" sobre el suposat informe de les possibles vinculacions d'ETA a l'11-M.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut