Mariano Rajoy durant el Debat de l'Estat Nació al Congrés dels Diputats. (Font: EFE)
Mariano Rajoy durant el Debat de l'Estat Nació al Congrés dels Diputats. (Font: EFE)
Madrid

Rajoy defensarà "la sobirania de tots els espanyols" al Congrés el 8 d'abril

Rajoy defensarà el 8-A que la sobirania no és una qüestió d'unes sigles o un partit, sinó que és de tots els espanyols i que no es pot negociar ni trossejar

RedaccióActualitzat
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha avançat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, defensarà aquest 8 d'abril al Congrés que la sobirania "no és una qüestió que es defensi amb un grapat d'escons", sinó que "descansa, es reflecteix, es respira i s'exerceix per tots i cadascun dels 47 milions d'espanyols".

Tot i això, Cospedal no ha deixat clar si serà Rajoy qui intervindrà directament en el debat sobre el traspàs de la competència per celebrar la consulta o ho farà un altre membre del PP. Al matí de diumenge, la secretària general del PP ha estat més clara en la seva declaració assegurant que Rajoy defensaria la postura del govern al Congrés. A mitja tarda, però, Cospedal ha matisat les seves paraules i ha deixat enlaire la participació del president espanyol en el debat amb els diputats catalans.

Cospedal ha explicat que Rajoy insistirà en la idea que la sobirania sobre la qual decideixen tots els espanyols no és, per tant, una cosa "individual" ni es pot "negociar", "trossejar", ni "repartir".

El diàleg de la llei

Tot i la negativa anunciada, la número dos del PP ha indicat que "al monòleg del sobiranisme" els populars contestaran amb el diàleg de la llei, però ha advertit que "cap diàleg pot esquivar de cap manera la llei de tots els espanyols".

Cospedal, que ha participat en la clausura de la convenció del PP a Melilla, ha demanat al PSOE que estigui a l'altura de les circumstàncies i que quedi que socialistes i populars "defensaran junts el nostre país".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut