Mariano Rajoy en una imatge d'arxiu.
Mariano Rajoy en una imatge d'arxiu.
Còrdova

Rajoy defensa la unitat d'Espanya i adverteix a Mas que "no hi ha res a reformar ni a dialogar"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a referir-se a la unitat d'Espanya i la sobirania nacional que recullen els articles 1 i 2 de la Constitució i ha advertit a l'executiu català que sobre aquests dos aspectes "no hi ha res a reformar ni a dialogar"

RedaccióActualitzat

Sobre el debat sobiranista a Catalunya, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que el seu govern no vol "posar duanes als sentiments que ens uneixen des de fa segles" i que està "sempre" amb la Constitució, els articles 1 i 2 de la qual són "irreformables". "No volem aixecar fronteres entre vincles que no es poden trencar ni entre afectes que no es poden superar. Nosaltres aquí no hi serem de cap de les maneres", ha assegurat.

Rajay ha tornat a referir-se a la unitat d'Espanya i la sobirania nacional que recullen els articles 1 i 2 de la Constitució i ha advertit a l'executiu català que sobre aquests dos aspectes "no hi ha res a reformar ni a dialogar".

Espanya ha sortit de la UVI

Rajoy, ha afirmat aquest dissabte que Espanya ha sortit "de la Unitat de Vigilància Intensiva" després de corregir bona part dels desequilibris de l'economia" i ha assegurat que ho han fet preservant els grans serveis públics com la sanitat, l'educació i el sistema de pensions.

Durant el seu discurs de cloenda de la reunió interparlamentaria del PP, Rajoy ha reconegut que de moment, encara "les coses no estan bé, però que van millor", i ha destacat que "els esforços no han estat en va", i que, per tant, cal "perseverar en la mateixa línia".

Rajoy, ha assegurat que al final d'aquesta legislatura a Espanya hi haurà "creixement sostingut i estable i creació de llocs de treball" i que, quan els populars tornin a concórrer a les eleccions generals, podran dir que "les coses estan infinitament millor".

Suport a les víctimes el terrorisme

Per altra banda, Rajoy ha afirmat que són "moments durs i difícils per a tothom, sobretot per a les víctimes terrorisme", a las quals ha expressat el seu suport absolut, i ha afegit que "aquesta batalla la guanyarà la justícia i les persones de bé".

Rajoy ha pronunciat aquestes paraules a Còrdova, després de que, aquest divendres, el ple de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional decidís l'excarceració de nou membres d'ETA sense esperar al criteri del Suprem sobre l'aplicació de la doctrina Parot després de la sentència del Tribunal d'Estrasburg.

 

Anar al contingut