Rajoy ha defensat Catalá i Zoido des de Montevideo (EFE)
Rajoy ha defensat Catalá i Zoido des de Montevideo (EFE)
Montevideo/Madrid

Rajoy defensa Catalá i Zoido després del suport dels ministres a Ignacio González

Catalá li va enviar un SMS a l'expresident madrileny que deia: "Tant de bo es tanquin aviat els embolics", i de Zoido se sospita que hauria avisat González de l'operació Lezo

RedaccióActualitzat

La corrupció a Madrid s'ha convertit en un malson per al PP. L'operació Lezo, que ha portat a la presó l'expresident de la Comunitat de Madrid, el popular Ignacio González, ha posat contra les cordes els ministres de Justícia i Interior, pels suposats advertiments als acusats que estaven investigant. Mariano Rajoy, que fa una visita oficial al Brasil i l'Uruguai, ha defensat els seus ministres en una conversa informal amb els periodistes a Montevideo. "Qui la fa la paga", ha afirmat el president del govern espanyol, que també ha assegurat que res no el distraurà de les coses importants.

 

 

Els ministres Rafael Català i Juan Ignacio Zoido estan en el punt de mira per haver donat suport González. Català, un cop designat ministre el novembre passat, va enviar un missatge d'agraïment a Ignacio González. González l'havia felicitat, i el titular de Justícia li va respondre que "tant de bo es tanquin aviat els embolics". Segons Català, quan parlava d'embolics no es referia a cap dels afers judicials que l'expresident madrileny ha tingut els últims anys, l'últim el cas Lezo, que l'ha dut a la presó per, suposadament, haver desviat fons públics.

 

 

El germà d'Ignacio González, Pablo, directiu de Mercasa, també va acostar-se al Ministeri de l'Interior. Es va reunir amb el secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Nieto. El ministre va sentir aquest dimarts el pes de l'oposició que li va demanar explicacions al Senat. Zoido va afirmar que "no hi va haver ingerència" de l'executiu en la investigació del cas Lezo. Va subratllar que la reunió entre l'expresident de Madrid i el secretari d'Estat va ser "simplement protocol·lària" i que Nieto no sabia que Pablo González estava implicat en alguna investigació.

Problemes també per al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa. La Fiscalia Anticorrupció ha denunciat que el despatx fundat pel ministre el 2006 va rebre un contracte públic sense concurs. Montoro s'ha fet el desentès quan se li han demanat explicacions: "Fa anys que no parlo amb cap soci d'aquest despatx". I a Concepción Dancausa se la investiga per un delicte de frau comès amb Mercamadrid, quan era regidora de l'Ajuntament amb Ana Botella.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut