Madrid

Rajoy creu que Sánchez busca un "Pacte del Tinell a qualsevol preu"

El president en funcions del govern espanyol diu que "atendrà gustosament" Puigdemont si aquest últim li truca, però que ell no prendrà la iniciativa perquè "habitualment no truca" als presidents autonòmics

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy considera que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, està buscant "a qualsevol preu" el suport dels "independentistes i extremistes" per aconseguir una espècie de Pacte del Tinell i impedir d'aquesta manera un govern del PP. En una entrevista a RNE, el president en funcions del govern espanyol ha dit que Sánchez parla molt i no explica les raons d'haver cedit senadors a Convergència i ERC perquè tinguin grup propi a la cambra alta. Aquest diumenge, el dirigent socialista va acusar Rajoy de "donar ales" a l'independentisme.

El cap de l'executiu espanyol s'ha mostrat convençut que Pedro Sánchez voldria un acord semblant al Pacte del Tinell (a través del qual Pasqual Maragall va aconseguir la presidència de la Generalitat al capdavant del tripartit) i que, per aconseguir aquest objectiu, el líder del PSOE està disposat "a cedir a tothom i a abdicar de la seva responsabilitat" per, segons Rajoy, arribar a acords amb "independentistes, rupturistes i extremistes."

Mariano Rajoy ha advertit que la incertesa política que s'ha generat després dels resultats de les eleccions generals del 20 de desembre està perjudicant la inversió estrangera a Espanya. El líder del PP ha explicat: "La gent es pensa les coses, i la política afecta, i molt, l'economia i els projectes d'inversió. La gent mira on inverteix, igual que qualsevol inversor espanyol mira quina és la situació del país on vol invertir." Segons Rajoy, la situació política a Espanya està afectant "molts inversors estrangers", especialment del sector immobiliari.

Rajoy ha afirmat que "atendrà gustosament" el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si aquest últim li truca, però també ha dit que no prendrà la iniciativa d'establir cap contacte perquè "habitualment no és ell qui truca" als presidents autonòmics.

Precisament, aquest dilluns, el rei Felip VI comença la roda de contactes amb els partits per designar un candidat a la presidència del govern espanyol. El torn dels partits es farà de menor a major, començant, avui, pels nacionalistes canaris i acabant, divendres, amb Podem, el PSOE i el PP.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut