Rajoy i Camps, amb Rita Barberà, durant les últimes festes de les Falles.
Rajoy i Camps, amb Rita Barberà, durant les últimes festes de les Falles.
València

Rajoy continua sense pronunciar-se sobre el judici a Camps

Tres dies després que el jutge José Flors va decretar l'obertura del judici oral al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, pel cas dels vestits que van regalar-li, Rajoy encara no s'ha pronunciat sobre el cas.

Actualitzat
Aquest dilluns, el líder del PP ha evitat parlar sobre la situació de Camps i ha centrat la seva compareixença pública a Pontevedra en les propostes per als governs locals i a reivindicar la creació d'ocupació com un dels eixos del seu programa electoral. Diumenge, Rajoy ja va esquivar aquesta qüestió en un acte a Santiago de Compostel·la.

Preguntada sobre aquesta qüestió, la consellera de Cultura i Turisme i portaveu del govern valencià, Dolores Johnson, no ha volgut valorar el silenci de Rajoy i s'ha remès a les declaracions que han fet els diferents líders del partit en suport a Camps.

En canvi, la portaveu electoral del comitè electoral del PSOE, Elena Valenciano, ha acusat Rajoy de callar i amagar-se davant el judici contra el president de la Generalitat i ha criticat una "doble moral i vara de mesurar" del PP en aquest cas, ja que mentre que condemnen l'actitud del senador socialista Casimiro Curbelo, no rebutgen la de Camps.

En la mateixa línia, des del PSPV, la portaveu Carmen Montón ha criticat el "silenci còmplice" que manté Rajoy sobre l'obertura del judici oral contra Camps i ha reivindicat que "per vergonya i per dignitat política, hauria de pronunciar-se i exigir que deixi de ser president". Montón ha atribuït aquest silenci a la "incapacitat" de Rajoy i a la seva "coneguda manca de lideratge".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut