Rajoy estén la mà a Puigdemont sempre que es respecti la unitat d'Espanya
Rajoy estén la mà a Puigdemont sempre que es respecti la unitat d'Espanya
Madrid

Rajoy continua obert al diàleg, però amb la línia vermella de la unitat d'Espanya

Unes hores abans de la conferència del govern a Brussel·les, el president espanyol recomana a Puigdemont que s'allunyi de la radicalitat

RedaccióActualitzat

El president de govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a dir que està obert al diàleg amb Catalunya, això sí, amb la línia vermella de la unitat d'Espanya. Rajoy, a més, ha aconsellat al govern català que s'allunyi de la radicalitat i viri cap a la negociació:

"No donaré un sol pas que perjudiqui la igualtat de tots davant la llei. Dialogaré amb tot el que hagi de dialogar sobre el que se'm plantegi, però no sobre el que no em pertanyi (...) La meva mà continua estant estesa i m'atreviria a dir que alguns responsables polítics de Catalunya els hi aniria millor, i crec que a tots, si busquessin aquesta mà estesa enlloc de seguir abraçats a la radicalitat i lligats de mans per l'extremisme"

Aquest és el missatge de Rajoy hores abans de la conferència d'aquesta tarda a l'Eurocambra del president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva.

Zoido avisa que la UE no acceptarà mai la ruptura d'un dels seus estats

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha insistit que Europa mai admetrà la ruptura d'un dels seus estats membres. Davant el "referèndum o referèndum" que va dir Puigdemont al Parlament, el ministre avisa que la sobirania d'Espanya no es pot tocar i que Europa ho té clar:

"La mateixa llei que empara la llibertat d'expressió de Puigdemont empara la sobirania nacional i li impedeix realitzar un referèndum que és manifestament il·legal. Jo estic convençut que Europa no admetrà mai la ruptura unilateral d'un dels seus països membres."

En una compareixença informativa a Madrid, Zoido no ha volgut anar més enllà en la crítica, i ha evitat el to d'aquest dilluns de membres del PP, com l'eurodiputat Esteban González Pons, que va menysprear la conferència del govern català a Brussel·les.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut