Ponferrada

Rajoy considera "una burla" veure De Juana passejant fora de l'hospital

El president del PP, Mariano Rajoy, ha advertit que, si es difonen imatges d'Iñaki de Juana Chaos passejant fora de l'hospital on està ingressat, seria "una burla als ciutadans i la demostració que se li ha donat un tracte de favor". Rajoy ha fet aquest advertiment l'endemà que el diari "El País" publiqués una fotografia en què es veu com el pres etarra i la seva companya passegen pel voltant de l'hospital Donostia de Sant Sebastià, per indicació mèdica i sota una vigilància estricta de l'Ertzaintza.

Actualitzat

El president del PP ha afirmat, en una visita a Ponferrada, que si De Juana Chaos "ha estat tractat d'aquesta manera, qualsevol reclús, sigui d'ETA o no, un pres comú, té el perfecte dret a declarar-se en vaga de fam i exigir el mateix tracte". Rajoy s'ha referit a la imatge com "un dels drames d'aquesta curiosa decisió que ha pres el govern d'Espanya contra el criteri d'una majoria de ciutadans normals".

Rajoy també ha reiterat que la il·legalització d'Acció Nacionalista Basca (ANB) "no és una qüestió de temps, sinó de voluntat política". Segons el dirigent popular, l'any 2003 el PP va impugnar llistes tenint "el mateix temps que té ara el fiscal general, que com tothom sap depèn del govern".

Precisament, el portaveu del PSOE al Congrés, Diego López Garrido, ha dit que és "compatible" començar l'eventual procés d'il·legalitzacó d'ANB amb la impugnació de les llistes. López Garrido ha argumentat que la impugnació és el mètode previst a la llei de partits que permet més "eficàcia i immediatesa" per impedir que les persones vinculades amb Batasuna es presentin als comicis municipals.

El portaveu socialista ha recordat que la il·legalització pot arribar i que "no es descarta absolutament res" sobre les llistes d'ANB.

Anar al contingut