Madrid

Rajoy confia en els mecanismes de l'Estat per aturar el "desafiament secessionista" i demana als partits evitar debats estèrils

El president del govern espanyol valora positivament les reunions amb Pedro Sánchez i Albert Rivera i diu que no ha perdut res per trobar-se amb Pablo Iglesias

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha reunit avui, divendres, amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, per abordar les línies d'acció davant del que Rajoy qualifica de "desafiament secessionista" obert a Catalunya.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació un cop finalitzades les reunions, Mariano Rajoy ha agraït als líders polítics la seva predisposició per a les trobades que tenen com a objectiu "resguardar la unitat d'Espanya". Ha afirmat que tots ells estan d'acord en "el que és substancial: la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i el respecte a la llei".

Rajoy ha dit que el que cal és tranquil·litzar els ciutadans i ha recordat que "l'Estat té mecanismes de sobra per fer front a la situació".

El president del govern espanyol ha valorat positivament les reunions amb Sánchez i Rivera i diu que no ha perdut res per reunir-se amb Iglesias. A primera hora de la tarda, Rajoy s'ha entrevistat amb Pablo Iglesias, el secretari general de Podem, que ha rebutjat sumar-se al front del govern, el PSOE i Ciutadans. Iglesias ha qualificat l'acord dels tres partits de "búnquer immobilista".

Fugir de debats estèrils

Rajoy ha demanat a la resta de forces polítiques que no engeguin debats estèrils i no ha volgut concretar quins partits li han manifestat un suport concret a la seva iniciativa de front comú contra la proposta de resolució presentada per Junts pel Sí i la CUP al Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, Rajoy ha dit que l'únic sentit que tindria ara una reunió amb els representants de Convergència seria per demanar-los la retirada immediata de la proposta de resolució. 

La trobada a La Moncloa amb el líder de Ciutadans ha durat una hora i ha servit perquè tots dos líders trobin punts comuns davant la situació a Catalunya. En la roda de premsa posterior a la reunió, Rivera ha explicat que dóna suport a Rajoy perquè faci complir la llei a Catalunya.

Avui, divendres, Rajoy s'ha reunit també amb la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

La setmana que ve, la ronda de reunions continuarà amb entrevistes amb el candidat d'IU, Alberto Garzón; el líder d'UPyD, Andrés Herzog, i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut