Madrid

Rajoy diu que millorarà pensions mínimes i viudetat si pot aprovar els pressupostos

El president espanyol assegura: "Mentre jo sigui president, no es congelaran"

Actualitzat

Debat monogràfic sobre les pensions al Congrés. La millora de les pensions mínimes i de viudetat ha estat l'única mesura concreta anunciada pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Aquesta iniciativa, així com les deduccions fiscals que ja va anunciar el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, estan condicionades, però, a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat del 2018, que es portaran al Consell de Ministres abans de Setmana Santa.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha començat la seva intervenció assegurant que compareix per "garantir les pensions presents i futures" i que és conscient de la "transcendència social" de la qüestió.

"Sé que molts espanyols han pogut sentir els últims dies cert neguit pel futur de les seves pensions. Doncs bé, començo la meva intervenció dient-los que no n'hi ha motiu. Tots els pensionistes d'avui i els del futur han de tenir la seguretat que el seu govern i tots els seus representants polítics estem compromesos amb el present i el futur d'aquest pacte entre generacions que és el nostre sistema de pensions."

Durant tota la seva intervenció, Rajoy ha insistit en la necessitat de mantenir les pensions al marge de la baralla política, segons ell "l'únic que pot amenaçar-les", perquè, segons ha assegurat, "mentre jo sigui president no es congelaran".

 

El que sí que ha deixat clar des d'un principi és que no es tornaran a apujar segons l'IPC, com demana la majoria de l'oposició, i es mantindrà l'actual revalorització del 0,25%. Aquesta proposta, del PSOE, es va aprovar just aquest dimarts a la cambra baixa espanyola amb el suport de pràcticament tota l'oposició. El PP hi ha votat en contra i Ciutadans s'ha abstingut. La iniciativa, però, no és vinculant.

Per Rajoy, la recepta per preservar les pensions és clara: "mínim consens a l'hora de posar en marxa les reformes" necessàries i "seguir creant ocupació". La necessitat de crear llocs de treball ha estat, de fet, l'argument recurrent de Rajoy durant tota la seva intervenció.

El ple monogràfic coincideix amb les mobilitzacions dels pensionistes al voltant del Congrés.

 

Els sindicats ja han dit que mantindran les protestes, perquè consideren que l'actual reforma del PP en vigor no té legitimitat.

 

ARXIVAT A:
Pensions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut