Madrid

Rajoy celebra les detencions, però reclama a Zapatero un canvi en la política antiterrorista

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha qualificat de "bona notícia" la detenció a França de tres presumptes etarres, entre ells el suposat cap de l'aparell logístic de la banda terrorista. Al mateix temps, però, Rajoy ha advertit que el més important no és això, sinó que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero rectifiqui i deixi de negociar amb Batasuna.

Actualitzat

En declaracions als passadissos del Congrés, Mariano Rajoy s'ha felicitat per la detenció de tres presumptes membres d'ETA després de "molts mesos" sense arrestos. El líder dels populars assegura que aquests arrestos són el millor per a tots els espanyols, excepte per a ETA, i desitja que n'hi hagi més.

Però Rajoy no està del tot satisfet perquè assegura que, tot i que les detencions són bones, no són el més imporant. El líder del PP ha reclamat una vegada més "que hi hagi de veritat una rectificació en una política antiterrorista equivocada" per part del govern del PSOE, tal com, ha recordat, han demanat "centenars de milers de persones" a la manifestació de víctimes del terrorisme del cap de setmana passat.

I entre aquests aspectes que, segons el PP, han de canviar de la política antiterrorista de Zapatero, Rajoy ha destacat en primer lloc "que es posi punt final a la negociació política" amb Batasuna, que al seu parer és un gran error que "significa fer del terrorisme una eina vàlida per aconseguir concessions polítiques". En segon lloc, ha demanat a l'executiu que digui amb claredat que Batasuna no podrà presentar-se a les pròximes eleccions mentre ETA no anunciï la seva voluntat de dissoldre's definitivament. En cas contrari, ha afegit, "Batasuna hauria guanyat i seria una presa de pèl a la gent".

Igualment, Rajoy ha reclamat que la fiscalia actuï amb claredat i que "no canviï de criteri segons vingui el vent", com segons els populars ha passat amb la rebaixa en la petició de pena per a l'etarra Iñaki de Juana Chaos.

En resum, el líder dels populars ha assegurat que el que demana la seva formació al govern és un retorn al Pacte per les Llibertats i contra el Terrorisme. En aquest sentit, s'ha compromès a donar suport a l'executiu de Zapatero si decideix "intentar derrotar ETA i no negociar i pagar preu polític".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut