Barcelona

Rajoy carrega contra Colau i Carmena per "fer mal a l'economia" amb "demagògia barata"

Rajoy acusa les alcaldesses de les grans ciutats de cometre errors greus que "fan mal i donen mala imatge a l'economia del país"

RedaccióActualitzat

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha fet un discurs molt dur contra les polítiques de les dues alcaldesses de Barcelona i Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena. Al Cercle d'Economia de Sitges, Rajoy, les ha acusat de cometre errors greus que "fan mal i donen mala imatge a l'economia del país". Assegura que ho fan per "prejudicis ideològics".

"Algunes decisions que es prenen per algunes administracions fan molt de mal a l'economia, per exemple, les que s'han pres a grans ajuntaments espanyols."

Rajoy ha posat exemples concrets, set de Barcelona. Diu que ha estat un "gravíssim error":

- Suspendre les llicències d'hotels a Barcelona
- Suspendre les llicències turístiques per repensar el model turístic d'una ciutat
- Treure legitimitat a l'ens Turisme de Barcelona

A més, assegura que Ada Colau també ha pres decisions que "fan mal a l'economia":

- Frenar i dificultar l'aplicació de l'ordenança de terrasses
- Reforçar la venda il·legal de productes "top manta" i impulsar la creació d'un sindicat de manters
- Negar-se a la cobertura de la Ronda de Dalt

Finalment, ha assegurat que "filtrar els sous de les persones que fan vaga és un enorme error", en referència al conflicte entre l'Ajuntament i TMB amb els treballadors del metro de Barcelona.

Sobre Madrid, Rajoy retreu a Manuela Carmena la paralització de l'operació Chamartín, l'operació Campamento o "castigar un inversor important que havia fet una aposta per Espanya".

Rajoy conclou que "la demagògia barata, actuar amb prejudicis ideològics i no pensar en l'interès general de la gent fa molt de mal a l'economia".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut