Madrid

Rajoy avança a aquest mes la rebaixa de 1.500 milions de l'IRPF prevista per a l'any que ve

El president del govern espanyol també anuncia que s'eleva quatre dècimes la previsió de creixement del PIB i la situa al 3,3%

RedaccióActualitzat

S'avança a aquest mes la rebaixa de l'IRPF prevista per a l'1 de gener del 2016. Ho ha anunciat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que també ha revisat a l'alça les previsions de creixement de l'economia espanyola per a aquest any i el que ve. Rajoy s'hi ha referit avui durant la seva intervenció en el 29è aniversari del diari "Expansión". "S'avança així sis mesos la segona part de la rebaixa d'aquest impost. Això suposarà un ingrés addicional per als contribuents d'uns 1.500 milions d'euros aquest any, i es veurà aplicat sobre les nòmines amb efecte 1 de juliol", ha afirmat el cap de l'executiu espanyol.

El govern estén a tots els autònoms la retenció del 15% que s'aplicava a aquells professionals amb rendiments inferiors a 15.000 euros. Rajoy ha dit que, amb aquesta mesura, es millorarà la liquiditat i la capacitat d'inversió dels contribuents per a activitats professionals.

En el mateix acte del diari "Expansión", el president del govern espanyol ha elevat en quatre dècimes la previsió de creixement del PIB i la situa al 3,3% per a aquest exercici i del 3% per a l'any que ve, una dècima més del previst.

Mariano Rajoy ha assegurat que els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016 no només es presentaran per part de l'executiu, sinó que també es tramitaran, perquè és "el que convé i el que necessita Espanya".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut