El president espanyol, Mariano Rajoy, en l'entrevista de l'agència EFE.
El president espanyol, Mariano Rajoy, en l'entrevista de l'agència EFE.
Madrid

Rajoy augura que el 2015 es crearan 600.000 llocs de treball i un total d'un milió en dos anys

En una entrevista a l'agència EFE, el president del govern espanyol augura un creixement del 2% del PIB el 2015

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy torna a treure pit per la situació de l'economia. En una entrevista a l'agència EFE, el president del govern espanyol assegura que, durant dos anys, es crearà un milió de llocs de treball.

Els càlculs de Rajoy sumen els 400.000 nous afiliats a la Seguretat Social el 2014 amb les previsions del govern espanyol:

"400.000 afiliats més en 2014 i més de 550.000 o 600.000 el 2015 són prop d'un milió en aquests dos anys"

El president espanyol reconeix que la xifra és encara insuficient però destaca que constata un canvi de tendència.

Prudència per no enganyar

Rajoy argumenta que sempre ha estat molt prudent en les seves previsions perquè considera que no té sentit fer propaganda ni enganyar els ciutadans. Tot i això, parla d'un creixement del 2% del PIB el 2015. El 2014, l'economia haurà crescut entre un 1,3 i un 1,4%, a l'espera de les dades oficials que ha de donar l'INE.

Per tot plegat, Rajoy insisteix que "el pitjor ha passat". El president espanyol reconeix que ha hagut de prendre decisions molt dures, però creu que van ser enteses pels ciutadans. Per això, Rajoy qualifica Espanya de "poble aguerrit".

 "No li desitjo a cap president del govern del futur del nostre país que hagi d'enfrontar una situació com aquesta"

Nova baixada d'impostos?

Sobre les mesures econòmiques per a aquest any, el president destaca la importància de la rebaixa de l'IRPF i de l'impost de societats que ha entrat en vigor l'1 de gener i que tindrà una segona fase el 2016. Rajoy assegura que la pujada d'impostos a l'inici del seu mandat va ser una de les decisions més difícils que va haver de prendre.

Rajoy diu que, si l'economia segueix creixent i repeteix com a president, intentaria una nova baixada d'impostos: "Quan pugui, baixarem més els impostos"

Anar al contingut