Rajoy, durant la sessió de control.
Rajoy, durant la sessió de control.
Madrid

Rajoy assegura que treballa amb un nou paquet de reformes per capgirar les previsions de l'FMI

L'endemà de les pèssimes previsions de l'FMI, Rajoy ha etzibat al líder de l'oposició, que l'ha acusat d'aplicar, en matèria econòmica, "una medecina que està matant el malalt", que "la medecina que va matar l'economia espanyola va ser la del PSOE". Segons el president espanyol el govern treballa per evitar que es compleixen els auguris.

RedaccióActualitzat
El president espanyol, Mariano Rajoy, assegura que el seu executiu treballa per capgirar les previsions que el Fons Monetari Internacional ha fet per a l'economia espanyola. A la sessió de control al Congrés, Rajoy ha etzibat al líder de l'oposició, que l'ha acusat d'aplicar, en matèria econòmica, "una medecina que està matant el malalt", que "la medecina que va matar l'economia espanyola va ser la del PSOE".

El cap de l'executiu espanyol ha avançat per on anirà el paquet de reformes que es presentarà el pròxim 26 d'abril. Segons Rajoy, incidiran en fiscalitat per afavorir els emprenedors, en la reforma de les administracions públiques, en la sostenibilitat de les pensions, en la llei d'emprenedors, en la reforma energètica, en l'impuls de les telecomunicacions i en la flexibilització del sector del transport, entre d'altres.

El president espanyol ha afegit que tot plegat permetrà "flexibilitzar l'economia i fer-la més competitiva" per evitar que els compleixin els auguris de l'FMI, que parlen, entre d'altres, d'una contracció del PIB espanyol d'una dècima per a aquest any, fins a l'1,6%, i d'una taxa d'atur del 27%.

Respecte a les reformes que pensa tirar endavant l'executiu espanyol, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, responent a les preguntes dels periodistes, ha assegurat que els ciutadans no han de patir: "No han de témer res, perquè aquest és una crisi ja llarga en què s'ha patit molt", ha assegurat. De Guindos ha remarcat que la prioritat és reduir el dèficit públic, però "fer-ho a un ritme adequat".
Anar al contingut