Madrid

Rajoy assegura que ho tornarà a intentar si falla la investidura

Ha assenyalat que una nova investidura no ha de celebrar-se després de les eleccions basques i gallegues i pot fer-se abans.

RedaccióActualitzat

El PP i C's han firmat al Congrés dels Diputats un acord de cara al debat d'investidura de la setmana que ve. El pacte no servirà per a la formació d'un nou govern sense, com a mínim, l'abstenció d'altres forces polítiques.

Tant Rajoy com Rivera han sortit en roda de premsa després d'haver ratificat l'acord, un acord que ells mateixos van desencallar aquest dissabte a la tarda en una reunió discreta. A l'acord s'arriba després de jornades maratonianes i preveu una sèrie de reformes d'àmbit legislatiu i un augment substancial en la despesa pública per a la pròxima legislatura.

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat, en la seva compareixença, que, si la seva investidura resulta fallida, la setmana que ve la seva "obligació" és "perseverar en l'intent" i així ho farà, i ha assenyalat que una nova investidura no ha de celebrar-se després de les eleccions basques i gallegues i pot fer-se abans.

Mariano Rajoy pensa que, amb l'acord, s'ha fet un bon treball i que de moment hi ha dues forces polítiques que aniran a la investidura secundant un candidat. Segons ell, aquest acord és molt positiu perquè Espanya necessita un govern amb plenitud de funcions i perquè tot i que l'economia és bona, creix el 0,8%. ningú pot assegurar que la situació no es capgiri.

Rajoy ha explicat que la inexistència de govern és anormal, que el PP ha guanyat les eleccions i que, per tant, ha de governar. Hauria de sortir un govern estable de llarga durada, ha dit. Hem aconseguit 170 escons, tot i que sigui important necessitem la majoria simple o absoluta ha afegit. Rajoy ha subratllat que el PP ha complert amb el seu deure, però, mentre altres partits no canviïn la seva actitud, Espanya no podrà recuperar la normalitat.

Després, Mariano Rajoy ha fet una síntesi dels temes més importants sobre creixement econòmic, societat del benestar i coneixement, contra la corrupció, el territori, i la situació d'Espanya en relació amb Europa i el món.

Per ell, el punt més important és l'objectiu del creixement econòmic, la competitivitat i l'ocupació. Augmentar els llocs de treball i el manteniment dels pilars de l'estat del benestar són les prioritats del PP, segons Rajoy.

També ha parlat de rebaixes en la renda quan s'hagi completat el dèficit que existeix amb Europa, aguantar les pensions i continuar amb la cobertura dels serveis socials. I, a més, garantir la igualtat i donar suport els més necessitats.

Mariano Rajoy ha parlat molt ràpid de l'apartat sobre la lluita contra la corrupció i el control dels partits polítics.

Mariano Rajoy ha exposat també l'acord de defensar la unitat d'Espanya i ha dit que s'oposaran a fer referèndums a qualsevol lloc d'Espanya on estiguin disposats a liquidar la unitat nacional.

Quant a política nacional, ha explicat l'interès per una proximitat més gran a Europa, una política d'integració amb els refugiats i una política estratègica contra el terrorisme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut