Guadalajara

Rajoy apel·la a "un acord de mínims" perquè hi hagi un "govern que pugui governar"

El president espanyol en funcions creu que seria "un disbarat" no posar-se d'acord i que s'hagués de recórrer a unes terceres eleccions

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha aprofitat les dades de l'atur que s'han anunciat aquest dilluns per reivindicar que Espanya necessita "un govern que pugui governar" com més aviat millor. I per això ha apel·lat a aconseguir almenys "un acord de mínims" que permeti el seu funcionament normal en el Parlament. El president espanyol en funcions s'ha referit a les negociacions per poder formar un executiu en un acte a Guadalajara.

Un dia abans de començar amb representants de la Coalició Canària la tanda formal de converses, Rajoy ha subratllat que cal evitar el "disbarat" d'unes terceres eleccions i ha instat a aconseguir un govern estable. "Cal acordar entre tots grans objectius per als pròxims anys, objectius que han d'estar dins del marc constitucional", ha puntualitzat el cap de l'executiu espanyol, que ha esmentat prioritats com els pressupostos per a l'any que ve, el sostre de despesa, el compliment de tots els compromisos europeus i "dotar el govern central de l'estabilitat més gran possible". En la resta de qüestions, Rajoy ha dit que caldrà "aparcar" aquells temes en els quals hi hagi discrepàncies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut