Palma

Rajoy: "Al turista no se'l pot tractar a puntades de peu"

Després de reunir-se amb el rei a Marivent, el president del govern espanyol demana sentit comú als que critiquen el turisme i reclama a la Generalitat que exerceixi "la seva responsabilitat" en el conflicte a l'aeroport

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha carregat amb contundència contra diferents aspectes del context català. Després de reunir-se amb el rei a Marivent, Rajoy ha demanat seny i sentit comú als que critiquen el turisme perquè, ha dit, és un sector que dona feina a 450.000 persones a Catalunya i que no se'l pot menystenir ni tractar els turistes "a puntades de peu", en referència a les darreres accions contra el turisme.

"Estic a favor del turisme i no estic a favor dels extremismes radicals."

Després de la tradicional trobada amb el monarca, Rajoy ha atès els mitjans de comunicació i ha criticat que el conflicte de l'aeroport del Prat s'estigui utilitzant políticament quan, ha afirmat, es tracta d'un problema laboral d'una empresa. El president de l'executiu espanyol ha reclamat a la Generalitat que exerceixi "la seva responsabilitat" en el conflicte de l'aeroport.

Pel que fa al procés sobiranista, el president del govern espanyol ha reiterat que no hi haurà referèndum i que el dia 1 d'octubre, tota la comunitat internacional veurà que Espanya és un país seriós on tots els dirigents compleixen la llei. A més, Rajoy ha confirmat que, després de la Diada, visitarà Catalunya.

Aquest dilluns al migdia, Felip VI ha rebut Rajoy al Palau de Marivent, a la tradicional trobada entre els caps de l'estat i del govern espanyol. Inicialment, la trobada s'havia de fer al matí, però Rajoy ha tingut un atac de lumbàlgia després d'una passejada i finalment s'han reunit dues hores i mitja més tard del previst.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut