Crits contra Rajoy i el seu govern davant de Downing Street (Reuters)
Crits contra Rajoy i el seu govern davant de Downing Street (Reuters)
Londres

Rajoy agraeix a May el seu suport sobre la crisi de Catalunya enmig de protestes

La presència d'un grup de manifestants que cridaven consignes com "llibertat pels presos polítics" ha fet que Rajoy entrés a Downing Street per la porta del darrere

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy s'ha desplaçat a Londres, on ha estat rebut per la primera ministra britànica, Theresa May. A Downing Street, la presència d'un grup de manifestants que cridaven consignes com "llibertat pels presos polítics" ha fet que entrés per la porta del darrere.

Els dos mandataris han intercanviat agraïments i, en relació amb Catalunya, han situat la preservació de l'estat de dret com una prioritat. Aquest ha estat el missatge de May:

 

"Voldria reiterar el meu suport al president Rajoy sobre Catalunya. És important que es mantingui l'estat de dret i que la Constitució espanyola sigui respectada"

 

 

El president espanyol ha elogiat l'actitud de Theresa May:

 

"Vull agrair a la primera ministra el suport que li ha donat al govern espanyol i al poble espanyol en el conflicte que hem viscut a les últimes dates a Catalunya. Sense respecte a l'estat de dret i sense respecte a la llei no hi ha democràcia, i el que hi ha és un retorn als pitjors passats de la història de la humanitat"

 

Els manifestants s'han concentrat a l'entrada principal de Downing Street amb estelades, cartells grocs i crits de "presos polítics, llibertat", "no passaran" o "vosaltres, feixistes, sou els terroristes".

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
Anar al contingut