Madrid

Rajoy afirma que si França demana ajuda militar, ho consultarà amb tots els partits

El president ho ha assegurat a la cadena COPE, abans de comentar el partit de la Lliga de Campions del Reial Madrid

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha dit que quan França li demani oficialment ajuda militar, consultarà tots els partits sobre com cal actuar. El president espanyol ho ha avançat aquest dimecres a la nit a la cadena COPE, durant la seva participació en el programa "Tiempo de juego", abans de comentar el partit de la Lliga de Campions del Reial Madrid enfront el Xakhtar.

El cap de l'executiu espanyol ha recordat que diumenge es veurà amb el president francès, François Hollande, en la reunió del Consell Europeu de Brussel·les, i també l'endemà a la cimera del clima a París. Rajoy ha subratllat que si França reclama suport militar, reunirà als representants de les forces polítiques perquè s'hi va comprometre. El president del govern espanyol s'ha mostrat preocupat per l'escalada de tensió i ha assenyalat que la solució de la situació a Síria és clau per fer front a l'Estat Islàmic, que ha qualificat d'"enemic de la humanitat".

"Tinc un problema: haig de continuar treballant de president, i altres no"

Durant l'entrevista al programa esportiu de la COPE, Mariano Rajoy ha justificat la seva absència en alguns dels debats previs a les eleccions generals del 20 de desembre. Concretament s'ha excusat per no participar al debat a quatre que es farà el 7 de desembre: "Un ha de fer moltes coses. Tinc un problema. Haig de continuar treballant de president, i altres no tenen aquest problema."

Rajoy ha dit que confia que el seu equip, el Reial Madrid, guanyi aquesta edició de la Lliga de Campions, i que cal passar pàgina sobre la desfeta de dissabte contra el Barça. Pel que fa a les seves preferències per la Pilota d'Or, el cap del govern espanyol ha insistit que el seu favorit és Cristiano Ronaldo, al davant de Luís Suárez i Iniesta. Rajoy deixa Messi fora del podi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut