Mariano Rajoy després d'intervenir en la reunió del Grup Popular Europeu a Toledo (EFE)
Mariano Rajoy després d'intervenir en la reunió del Grup Popular Europeu a Toledo (EFE)
Toledo

Rajoy afirma que els partits populistes i nacionalistes "no han fet res de positiu en la història"

Durant una reunió del Grup Popular Europeu, el president espanyol ha acusat els "radicalismes" de presentar "solucions simplistes" i d'aprofitar-se del patiment de la gent per la crisi

RedaccióActualitzat

El president Mariano Rajoy fa una crida a combatre els partits emergents, en clara al·lusió a Podem i a Ciutadans. Però l'advertència que ha dirigit al Grup Popular Europeu reunit avui a Toledo va més enllà perquè ha posat al mateix sac els nacionalistes i els partits xenòfobs. No ha citat cap formació, però les frases de Rajoy tenien destinatari. A més de referir-se implícitament als partits de Pablo Iglesias i d'Albert Rivera, també ha carregat contra les forces sobiranistes. Les acusa de presentar "solucions simplistes", d'aprofitar-se del patiment de la gent per la crisi.

El president espanyol ha esmentat les posicions ideològiques que no resolen els problemes: "Els radicalismes de dretes o d'esquerres, els nacionalismes, els partits xenòfobs, els partits que s'apunten en els moments difícils i sorgeixen, els invents artificials mai no han resolt res ni han fet res de positiu en la història. I això també s'ha d'explicar al conjunt dels ciutadans europeus". Segons Rajoy, tot allò que és nou es presenta com a bo quan la història ha demostrat tot al contrari.

 

 

 

Anar al contingut