Brussel·les

Rajoy afirma que el Consell Europeu "no era lloc adequat" per parlar de flexibilitzar l'objectiu del dèficit

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que no s'ha referit a la flexibilització del dèficit per al 2012 al Consell Europeu d'aquest dijous, perquè no era el lloc adequat per fer-ho. "Aquest no és un tema per parlar-lo aquí. No és tanca fins al juny. Nosaltres presentarem els nostres pressupostos segons el que el govern consideri raonable i assenyat".

RedaccióActualitzat
Segons ha detallat Mariano Rajoy, a la reunió s'han debatut assumptes que "coincideixen" amb mesures ja adoptades a Espanya, com les reformes per a la creació d'ocupació i creixement. "Estem en una situació complicada i difícil, però crec que al final ens en sortirem. Cal fer allò que durant molt de temps no es va fer ni a Espanya ni a Europa", ha afegit el president espanyol.

Aquest divendres, el Consell de Ministres aprovarà el sostre de despesa i el quadre macroeconòmic per al 2012, que preveu noves retallades. No seran, però, tan profundes com el que implicaria complir amb el 4,4% de dèficit que va negociar l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero amb Brussel·les. Per complir la xifra, caldria una retallada de 40.000 milions d'euros, xifra considerablement més elevada del previst.

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha confirmat en roda de premsa que durant la reunió dels 27 "no s'ha parlat en cap moment de flexibilizació". En els últims dies s'havia especulat amb la possibilitat que Brussel·les acceptés rebaixar la pressió. I és que el 4,4% de dèficit màxim, es va acordar d'acord amb una previsió de creixement del 2,3% per al 2012, quan en realitat l'economia retrocedirà com a mínim un 1%.
Anar al contingut