Mariano Rajoy, aquest dissabte en un acte del PP a Palma (Reuters)
Mariano Rajoy, aquest dissabte en un acte del PP a Palma (Reuters)
Palma

Rajoy adverteix les Balears que no segueixin "l'exemple de divisió" de Catalunya

El president del PP afirma que el seu partit sempre ha ofert "diàleg" i "solucions"

RedaccióActualitzat

El president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que el seu partit oferirà "solucions" i "diàleg" "davant dels de la divisió", en una referència a la situació política catalana.

Ho ha dit aquest dissabte a Palma, on ha clausurat un acte del PP, una convenció sobre turisme, en què ha aprofitat per destacar que cada vegada venen més turistes a Espanya.

També ha fet un toc d'atenció a les Balears perquè no segueixin el camí de Catalunya, i ha recriminat la intenció d'exigir entendre el català als qui treballin a la sanitat pública:

"Davant dels de la divisió i l'enfrontament, nosaltres oferirem solucions. I oferirem diàleg, ho hem fet sempre, cosa que no significa que fem el que els altres volen que fem. Però parlant es pot entendre la gent i parlant es poden resoldre molts problemes. Tots, naturalment, dins de la llei, que això és la democràcia, això és l'estat de dret, i aquests són els grans valors en què es fonamenta Europa i en què es fonamenta Espanya."

"L'últim que necessiten les Balears, i parlo molt seriosament, és seguir l'exemple de divisió, enfrontament i invenció de problemes que estan causant tantes dificultats a tots els catalans."

 

"Expulsar el sentit comú" de la política

Rajoy no s'ha estat de llançar una dura crítica als partits independentistes catalans. Sense mencionar-los, ha assegurat que tenen "fòbia a tot allò que funciona":

"Partits que volen expulsar el sentit comú de la vida política, a qui importa més que un metge sàpiga català que medicina, o que a un músic se l'obligui a saber una llengua per interpretar una partitura. S'obliden que la llengua, i això tampoc no és un gran descobriment, és un instrument per comunicar-nos, per això serveixen les llengües, i que la varietat fa més rica una societat. I això és normal, ells prefereixen veure en la llengua una trava en lloc d'una oportunitat, i convertir-la en un dic d'incomprensió en lloc de ser un vehicle per a la convivència."

Anar al contingut