Madrid

Rajoy adverteix Catalunya que ara toca la "política amb majúscules"

Mariano Rajoy ha rebutjat entrar en "embolics" i ha advertit les comunitats autònomes, i especialment Catalunya, que ara toca pensar en l'interès general i fer "política amb majúscules". El president espanyol ha afirmat, en una roda de premsa conjunta amb el secretari general de l'OTAN, que al govern espanyol el preocupa el que passi a les autonomies i ajuntaments perquè "Espanya som tots", però ha afegit que no hi ha alternativa a les polítiques d'austeritat que exigeix a les comunitats. Des de CiU, Oriol Pujol ja li ha replicat que la política amb majúscules és pagar el que es deu a Catalunya.

RedaccióActualitzat
El president espanyol ha alertat CiU i la Generalitat que no vol entrar "en embolics ni discussions" que no li interessen ni vol. "És el moment d'anar a allò gran, a l'important, i de fer política amb majúscules. No estem per un altre tipus de discussions", ha dit. 

Mariano Rajoy ha contestat això quan li han demanat si donava per trencades les relacions amb CiU i el govern català, per l'esmena a la totalitat dels pressupostos que va presentar la federació nacionalista. "Parlem de l'interès general, que és el de tots, la suma de tots els espanyols, els governs autònoms i locals i el central", ha destacat, alhora que ha indicat que continuarà "dialogant amb tothom". 

Rajoy no ha deixat clar si s'intervindrà cap autonomia, però ha subratllat que les polítiques d'austeritat s'han de complir. "Demanem el mateix que Europa demana a Espanya", ha argumentat. I ha afegit que aquesta política de dèficit zero "no és la política de la presidenta d'un país", en referència a Angela Merkel, sinó "la de la UE i la de l'euro". 

La resposta de CiU ha arribat per boca del líder de la federació al Parlament, Oriol Pujol, que ha demanat a Rajoy que reconegui les inversions que l'Estat deu a Catalunya i actuï per fer junts "grans coses" com ara el pacte fiscal que demana la Generalitat. Pujol ha advertit que "Espanya no se'n sortirà si Catalunya no se'n surt". 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut