Múrcia

Rajoy admet que el "cas Rato" "afecta especialment" el PP, però insisteix que tothom és igual davant la llei

El president espanyol parla per primer cop de l'escàndol de qui va ser ministre del govern d'Aznar

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, parla per primer cop del "cas Rato". El líder del PP admet que la investigació "afecta especialment" el seu partit i reconeix que Rodrigo Rato va ser un "dels actius més importants" de la formació.

El president espanyol insisteix que la llei és igual per a tothom i deslliga, com ja va fer el ministre Montoro, les acusacions a Rato de l'amnistia fiscal que va fet el seu govern el 2012.

Rajoy diu que a partir d'ara estaran pendents del que digui l'Agència Tributària, la Fiscalia i la justícia i subratlla que la feina del govern es "garantir la seva independència, com ha fet sempre".

Rajoy ha fet aquestes declaracions als periodistes abans d'un míting del seu partit a Múrcia. És el primer cop que es refereix obertament al "cas Rato" des que va esclatar l'escàndol, dijous. Divendres, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, va descartar que Rajoy donés explicacions perquè el cas és "una qüestió particular".

El PP "està per sobre" de Rato

Des de Catalunya, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha expressat una "gran decepció" pel "cas Rato". En la línia de Rajoy, la líder dels populars catalans ha reconegut que l'exvicepresident és "una figura rellevant" del PP però, ha afegit que el partit "està per sobre" de Rato i de tots aquells que hagin comès actes il·legals.

La formació s'abona al discurs de la "qüestió provada". Sánchez-Camacho diu que qui ha de donar explicacions és el propi Rato, no el PP. 

Protesta davant la seu del PP

Arran del "cas Rato", desenes de persones, convocades a través de les xarxes socials, s'han manifestat davant de la seu del PP a Madrid. S'han concentrat al carrer Génova amb el lema "No són pomes podrides, són una màfia".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut