Madrid

Rajoy acusa Zapatero de "tics dictatorials" per vetar el debat sobre la retallada de les pensions

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy, s'han esbatussat amb paraules al Congrés arran de la impossibilitat de debatre a la cambra baixa sobre la retallada de les pensions prevista per l'executiu central per reduir el dèficit. El líder del PP, Mariano Rajoy, ha acusat el president del govern espanyol, Rodríguez Zapatero, d'utilitzar "formes dictatorials" per vetar el debat sobre la congelació de les pensions, mentre que Zapatero li ha respost que el PP no està en condicions de donar lliçons sobre pensions. Rajoy li ha replicat que és el president que ha usat més vegades el veto per aturar un debat amb "tics dictatorials".

Actualitzat
El president Zapatero ha justificat per "responsabilitat" i "per complir els compromisos antidèficit" el veto imposat al debat sobre la congelació de les pensions pel 2011. El president del govern espanyol s'ha escudat en "l'ús del dret constitucional" per aturar les esmenes de l'oposició, mentre que el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, l'ha acusat de "poruc" i d'usar "formes autoritàries i dictatorials" per impedir que s'obri el debat sobre la derogació de la congelació de les pensions en els pressupostos per l'any que ve.

Rajoy li ha demanat "valentia" per rectificar, després d'acusar-lo d'haver dut a terme "la retallada social més gran de la democràcia".

Tots dos líders s'han embrancat en una discussió durant la sessió del control al govern al Congrés per la prohibició del govern socialista de tramitar les esmenes sobre aquesta qüestió que havien presentat la resta de grups de la cambra, PP, CiU, ERC, IU, ICV, BNG, NaBai, UPN i UPyD, a excepció de Coalició Canària.

Sense canvis en la llei de llibertat religiosa

A la sessió de control al Congrés, el cap de l'executiu central ha assegurat que la llei de llibertat religiosa no és "urgent" perquè per ara està garantida. El president Zapatero ha afirmat que no hi ha cap "necessitat imperiosa" per reformar la llei orgànica de llibertat religiosa perquè encara que la vigent "necessita una actualització", a Espanya es compleix el principi d'aconfessionalitat i no hi ha discriminació per motius religiosos.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut