Navacerrada

Rajoy acusa Zapatero de posar les bases per a un estat inviable i diu "no" a un procés de pau "ineficaç"

El líder del Partit Popular ha donat un toc d'alerta a Zapatero denunciant el camí que prenen les seves polítiques, que segons ell "posen les bases per fer inviable l'Estat". Enfront d'aquesta opció, Mariano Rajoy ha assegurat que l'objectiu del seu partit és "evitar la mutació confederal" a què, assegura, ens aboca el model pactat entre el govern i els nacionalistes. Rajoy, acompanyat per José Maria Aznar, també s'ha referit al procés de pau engegat al País Basc. El popular ha dit que creu irresponsable sumar-se a un procés "immoral i ineficaç" i ha explicat que el PP diu "sí" al compliment de la llei i "no" a canviar el marc jurídic del País Basc.

Actualitzat
La clausura del Campus FAES ha estat l'escenari que ha utilitzat Mariano Rajoy per reiterar una vegada més l'oposició dels populars al procés de pau al País Basc. Acompanyat pel seu predecessor, l'expresident José María Aznar, l'actual líder del PP ha rebutjat que l'estratègia del PP sigui dir "no" a totes les iniciatives del govern socialista, però ha alertat que no poden sumar-se a un procés de pau que ha qualificat d'"immoral" i "ineficaç".

Per això, Rajoy ha explicat que la seva posició és dir "no" al trencament de les regles del joc, en referència al Pacte sobre Terrorisme; a la voluntat de canviar el marc jurídic del País Basc o a la creació d'una taula de partits, els acords de la qual haurien de ser respectats, que ell considera il·legal. En canvi, ha subratllat, que diu "sí" a la llei i que es tingui en compte a les víctimes del terrorisme.

Rajoy ha centrat el seu discurs en la defensa d'Espanya i la llibertat i ha advertit a Zapatero que un món global no accepta "pacifisme de disseny", ni mentides ni xerrameca en política exterior, sinó idees clares, aliats fiables i dir la veritat sobre els riscos.

Prèviament ha parlat Aznar, que ha ofert a Rajoy la seva ajuda per continuar denunciant "l'engany sistemàtic i la deslleialtat" del govern de Zapatero i ha defensat l'alternativa política que representa Rajoy, que segons ha explicat és la dels espanyols que no estan disposats a "cedir, rendir-se i entregar res a canvi que se'ls deixi viure en pau".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut