Madrid

Rajoy acusa Zapatero de maquillar la crisi econòmica garantint ajudes a les famílies

La situació econòmica espanyola ha centrat la sessió de control del Congrés dels Diputats, la primera des que el PP va escollir Mariano Rajoy com a president de la formació. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha defensat les mesures anunciades per fer front a la desacceleració econòmica i ha assegurat que està al costat dels treballadors i de les famílies amb menys renda. Una afirmació que ha fet saltar el líder de l'oposició que ha acusat Zapatero de "no governar", d'estar "despistat" i de preocupar-se per la "cosmètica" davant la "crisi econòmica".

Actualitzat

El president espanyol ha garantit que les famílies rebran ajuda del govern malgrat la desacceleració econòmica i ha aprofitat per recordar "la rebaixa fiscal" de 400 euros als treballadors, unes paraules que han aixecat cridòria a les files del PP i han obligat el president de la cambra, José Bono, a intervenir-hi.

Zapatero ha retret l'actitud de la bancada popular i s'ha mostrat sorprès pel fet que el PP no hagi aprofitat la sessió per mostrar "el nou temps de diàleg" obert en el darrer congrés de la formació. Rajoy ha criticat Zapatero a qui ha dit que "la sensació general és que no es governa, no hi ha iniciativa, el govern està desorientat i no té clar el que ha de fer". També ha demanat al president espanyol que "no menyspreï" les mesures econòmiques que proposa el PP i li ha suggerit reduir la despesa pública, baixar els impostos a les empreses i augmentar les deduccions a qui paga interessos pels crèdits hipotecaris.

A més dels 400 euros, el president del govern espanyol també ha destacat l'acord arribat amb els transportistes pel preu del carburant i ha assegurat que, malgrat la desacceleració, apujarà les pensions mínimes, el salari mínim i les beques.

Anar al contingut