Rajoy acusa Zapatero de fer un estat "impossible" i incapaç d'ajudar els ciutadans

El president del PP, Mariano Rajoy, ha acusat José Luis Rodríguez Zapatero de governar amb el "debilitament de l'Estat" com a principi inspirador. Segons Rajoy, aquesta premissa està duent Espanya a un estat "impossible" i incapaç d'acudir a l'auxili dels ciutadans que demanden ajuda en casos com el de Fórum i Afinsa, els robatoris dels xalets o, ha afirmat, el "Prestige". Pel líder dels populars, optar per les reformes estatutàries, que segons ha asseverat ningú no les havia demandes, ha estat una equivocació. <br>
Rajoy acusa Zapatero de fer un estat "impossible" i incapaç d'ajudar els ciutadans
Sitges

Rajoy acusa Zapatero de fer un estat "impossible" i incapaç d'ajudar els ciutadans

El president del PP, Mariano Rajoy, ha acusat José Luis Rodríguez Zapatero de governar amb el "debilitament de l'Estat" com a principi inspirador. Segons Rajoy, aquesta premissa està duent Espanya a un estat "impossible" i incapaç d'acudir a l'auxili dels ciutadans que demanden ajuda en casos com el de Fórum i Afinsa, els robatoris dels xalets o, ha afirmat, el "Prestige". Pel líder dels populars, optar per les reformes estatutàries, que segons ha asseverat ningú no les havia demandes, ha estat una equivocació.
Actualitzat

El màxim dirigent del PP ha explicat en la seva intervenció en la XXII Reunió del Cercle d'Economia a Sitges que la reforma territorial de l'Estat no s'hauria d'haver encetat si el president no tenia a la ment un model clar on arribar.

Les modificacions dels estatuts, ha denunciat, estan fent un estat "manifestament ineficient". Segons Rajoy, "sorgeixen problemes com Afinsa, la grip aviària, el 'Prestige', els assalts a xalets, i tothom demana auxili de l'Estat".

Aquest estat, afegeix, no serà eficient sense recursos i competències. A tall d'exemple, ha destacat que l'Estat només gestiona el 20% dels recursos públics i només dos ministeris compten amb capacitat inversora.

Mariano Rajoy també ha criticat que no es pot generalitzar un Estatut per a totes les comunitats autònomes. Sobre el d'Andalusia, ha dit que a cap andalús li importa que la seva comunitat "sigui una realitat nacional". I sobre la reforma de Catalunya, que és "contrària a la Constitució i inintel·ligible" i que "imposa un model de societat i és totalment intervencionista". Per Rajoy, al text català "li sobren quatre cinquenes parts dels articles". Encara espera, ha assegurat, que algú li esmenti una única raó per la qual el nou text beneficia els ciutadans de Catalunya.

El president del PP ha insistit que el govern ha de centrar-se en la competitivitat. I tot i que, segons el mandatari popular, la política econòmica del govern "no mereix excessius retrets", ha considerat que el gabinet de Zapatero viu de "l'herència i la inèrcia".