Madrid

Rajoy acusa el PDeCAT de voler "liquidar la legalitat en dos dies"

El president espanyol fa responsable el PDeCAT de la situació actual de Catalunya, mentre que la formació catalana li retreu que hagi convertit Espanya en un "Estat extremadament de dretes"

RedaccióActualitzat

En la sessió de control al Senat, el govern espanyol i el PDeCAT s'han intercanviat retrets sobre la situació actual de Catalunya. L'endemà d'una nova Diada amb participació massiva, el senador del PDeCAT Josep Lluís Cleries ha recriminat a Mariano Rajoy que no hagi mogut fitxa pels catalans i ha reiterat que no podran aturar el referèndum l'1 d'octubre.

 

"S'han saltat l'Estat de Dret amb la seva estratègia de la por. Perquè això, senyor Rajoy, no és un Estat de Dret. És un Estat extremadament de dretes.

El dia 1 d'octubre serem els catalans i catalanes que amb aquesta papereta votarem. I tots els ciutadans tindrem la papereta per votar. Serem els que decidirem el nostre futur polític."

 

 

El president espanyol, per la seva part, ha acusat els nacionalistes catalans de ser els culpables d'haver d'haver arribat fins aquesta situació dient-los que han volgut "liquidar la legalitat en dos dies". Rajoy ha demanat autocrítica:

"A la vida s'ha de tenir la determinació i el coratge d'assumir les responsabilitats de les pròpies decisions, cosa que vostès no han fet mai. Vostès han dividit el Parlament de Catalunya, han dividit la societat de Catalunya. Ara estan amenaçant diaris i alcaldes per negar-se a posar-se a les ordres de les seves senyories.

En dos dies han pretès liquidar la Constitució, l'Estatut, fabricar una nova legalitat, liquidar la sobirania nacional i 500 anys d'història. Home, per favor, senyor Cleries."

Rajoy ha considerat que el govern català vol traslladar al govern espanyol els problemes generats per ells. "Jo no sóc el culpable de tot això", ha afirmat. I ha afegit que, si no canvien d'idees, estan destinats a "desaparèixer".  

 

ARXIVAT A:
11S
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut