Cues de vehicles per entrar al penyal en un control.
Cues de vehicles per entrar al penyal en un control.
Madrid

Rajoy abordarà en les pròximes hores amb Barroso la petició britànica d'enviar observadors al Penyal

El govern espanyol evita pronunciar-se sobre l'últim gest del Regne Unit en el conflicte diplomàtic sobre Gibraltar que els enfronta. Tot i això, s'insisteix en la legalitat d'uns controls que consideren irrenunciables.

RedaccióActualitzat
Espanya insisteix en la legalitat dels controls policials a Gibraltar després que el govern britànic hagi recorregut a la Unió Europea per demanar l'enviament "urgent" d'observadors al Penyal. Una qüestió que, segons La Moncloa, el president espanyol tractarà amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. No se sap quan es produirà aquesta conversa i les fonts governamentals només han precisat que tindria lloc en les pròximes hores.

Fins llavors, han evitat qualsevol pronunciament sobre la petició del primer ministre britànic, David Cameron, a Barroso. Segons Downing Street, Cameron ha mostrat la seva "seriosa preocupació" per uns controls que creuen motivats políticament i desproporcionats". Durao Barroso, li ha repost que farà complir les lleis vigents per resoldre el conflicte.

Des d'Exteriors, es reitera que els controls són irrenunciables i es recorda que Espanya està en el seu dret i obligada perquè Gibraltar no forma part de l'espai Schengen. Asseguren, a més, que aquests no són un obstacle a la lliure circulació de mercaderies i persones, com denuncia el Regne Unit.

Interior ha defensat també aquest divendres els controls. El mateix titular de la cartera, Jorge Fernández Díaz, ha dit que Gibraltar "no pot ser la frontera del contraban de tabac".
Anar al contingut