Fórmula 1

Räikkönen i Massa dominen la segona sessió d'entrenaments lliures del GP de Malàisia

Ferrari vol treure's l'espina al Gran Premi de Malàisia després del mal inici del Mundial a Austràlia. Kimi Räikkönen i Felipe Massa han estat els més ràpids en la segona sessió d'entrenaments lliures al circuit de Sepang, i han superat els registres dels Williams de Nico Rosberg i Kazuki Nakajima, els millors en la primera tanda. Els dos Ferrari i Sebastien Vettel, tercer amb Red Bull, han estat els únics pilots capaços de baixar de la barrera del minut i 36 segons. Qui no se n'acaba de sortir és Fernando Alonso. L'asturià continua lluny de les primeres posicions i només ha pogut ser quinzè.

Actualitzat
Després del fiasco al Gran Premi d'Austràlia, sembla que els Ferrari tornen a donar senyals de vida a Malàisia. Al Circuit de Sepang, Kimi Räikkönen ha estat el més ràpid en la segona sessió d'entrenaments lliures. En la primera, ha hagut de plegar abans d'hora per un problema al KERS, però, després, els mecànics han afinat tant el seu Ferrari com el de Massa, que ha fet el segon millor temps. Continua generant molt bones sensacions Sebastian Vettel. L'alemany i el seu Red Bull han estat tercers, tot just davant de Nico Rosberg.

Barrichello, sancionat


Els Brawn GP, dominadors de la primera cursa de la temporada, han estat una mica més discrets que la setmana passada. De moment, Barrichello i Button són sisè i setè, però problemes en la caixa de canvis del monoplaça del brasiler han obligat a substituir-la per una de nova i per culpa d'això -el reglament diu que cada caixa ha de durar quatre grans premis- Barrichello perdrà cinc llocs en la graella de sortida. Sebastian Vettel, de Red Bull, també ha estat sancionat per haver provocat la col·lisió amb Kubica a Albert Park i perdà deu posicions en la formació de sortida.

Lewis Hamilton ha estat dotze i més enrere, quinzè i a gairebé un segon de Räikkönen, hi ha Fernando Alonso i el seu Renault. L'asturià arrossega des de dilluns una otitis que li ha provocat febre i ha hagut de sortir a la pista minvat de condicions físiques. 

A la primera sessió, que ha començat a les 4 del matí, el més ràpid havia tornat a ser Nico Rosberg, igual que a Austràlia. El segon millor temps ha estat per al seu company de Williams, Kazuki Nakajima. Després s'han classificat els triomfadors de la primera cursa de l'any, els dos Brawn GP de Button i Barrichello, seguits pels Ferrari. Per cert, Räikkönen ha hagut de plegar abans d'hora, després que el seu Ferrari ha acabat ple de fum, possiblement amb un problema al KERS. Hamilton té, de moment, el setè millor temps, mentre que Fernando Alonso ha acabat molt lluny de les primeres posicions i només ha pogut ser el setzè.

Dissabte, a les 8 del matí, es farà la tercera sessió de lliures i, a partir de les 11, els entrenaments classificatoris en directe per TV3.

McLaren suspèn el seu director esportiu

La segona cursa del Mundial arriba ben calenta, després de la sanció de Lewis Hamilton. La FIA l'ha desqualificat del GP d'Austràlia, on havia quedat tercer, per mentider, per intentar enganyar els comissaris en una maniobra antireglamentària amb Jarno Trulli. Aquesta decisió ha provocat la ràpida reacció de l'escuderia britànica hagi decidit suspendre de les seves funcions el seu director esportiu, Dave Ryan. Així ho ha confirmat el director de McLaren, Martin Whitmarsh, al final de les dues sessions d'entremaments lliures del GP de Malàisia. "La seva actuació el passat diumenge, en particular amb els comissaris de la FIA, ha causat seriosos perjudicis a l'equip i per això demanem disculpes. L'hem suspès aquest matí de les seves funcions i ell ho ha acceptat", ha confirmat Whitmarsh.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut