Tenis

Rafael Nadal, l'únic tenista que ha guanyat un mateix títol vuit vegades, i el primer de classificar-se per a la Copa Masters

Rafael Nadal assaboreix el seu vuitè Roland Garros, que el converteix en l'únic tenista del món que ha guanyat un mateix títol vuit vegades. Per al mallorquí és la recompensa a una dura recuperació. Sens dubte, és el millor tenista d'aquest d'any i això li ha valgut ser el primer de classificar-se per a la Copa Masters del mes de desembre.

Actualitzat
Amb només 27 anys, els seus registres són espectaculars, especialment a París, on ha jugat 60 partits i només n'ha perdut un. L'última victòria, davant David Ferrer, el va convertir un any més en campió de Roland Garros.

Va desplegar un joc segur i contundent que va desarmar un Ferrer que s'estrenava en una final de Grand Slam. Nadal va rebre l'ovació del públic i, avui, ha continuat assaborint aquest triomf, l'endemà de la final, en la tradicional sessió de fotos que, aquest cop, s'ha fet a Eurodisney.

La recompensa a una dura recuperació

Ningú diria que fins fa quatre mesos Rafael Nadal estava apartat de les pistes. La culpable: una lesió al tendó rotulià del genoll esquerre -una lesió interminable- que li ha fet viure el seu particular "annus horribilis".

El mallorquí es va lesionar l'any passat a Wimbledon, en segona ronda. I el que semblava que serien unes setmanes de baixa es van acabar convertint en un llarg parèntesi de 7 mesos. Semblava que no arribaria a estar un altre cop al seu màxim nivell, però Nadal va tornar, i més competitiu que mai. Va reaparèixer al febrer passat, al torneig de Viña del Mar, on va perdre la final contra l'argentí Horacio Zeballos. Era només un tastet del que vindria després. Perquè des del seu retorn, Nadal ha jugat 9 finals, de les quals n'ha guanyat 7, com Roland Garros i els Masters 1000 d'Indian Wells, Madrid i Roma.

En tot aquest temps, només ha perdut dos partits: la final de Montecarlo, contra Djokovic, i la de Viña del Mar. Nadal mira el futur amb optimisme i amb l'objectiu d'arribar a dalt de tot del rànquing mundial a finals d'any. I els números diuen que és possible. El mallorquí no defensa títols en aquesta segona meitat de temporada, i, per tant, l'únic que pot fer és seguir sumant.

Sens dubte, és el millor tenista d'aquest d'any i això li ha valgut ser el primer de classificar-se per a la Copa Masters del mes de desembre.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut