Tenis

Rafa Nadal no jugarà la final de la Copa Davis per culpa d'una tendinitis al genoll dret

Nadal va arribar a primera hora de dilluns a Barcelona per sotmetre's a l'última prova, el "caixa o faixa", i prendre la decisió definitiva. A la tarda va confirmar que no jugarà la final de la Copa Davis per culpa d'una tendinitis al genoll dret. El manacorí, que ja s'ha perdut la Copa Masters de Xangai, va explicar que està "acostumat" a jugar amb dolor, però que la lesió actual és "diferent" i que no la pot controlar. L'enfrontament entre l'Argentina i Espanya, sense Nadal, es disputarà a Mar del Plata entre el 21 i el 23 de novembre.

Actualitzat
Les lesions, més que Federer, s'han convertit en el gran enemic del número 1 mundial, que no ha tornat a jugar des de fa deu dies, quan es va haver de retirar del Masters Series de París.

Historial de lesions

Les lesions són una constant en la vida de Rafael Nadal. Fa quatre anys ja va haver de renunciar a jugar Roland Garros per culpa d'una lesió al peu esquerre, una lesió que li va impedir disputar el Masters del 2005 i el va fer renunciar a l'Open d'Austràlia el gener del 2006. Aquell any tampoc va poder jugar contra Bielorússia la primera eliminatòria de Copa Davis, ja que encara no estava recuperat. Sis mesos després, unes molèsties a l'espatlla el van fer plegar del torneig de Queens i el gener del 2007 també va renunciar a jugar la Copa Davis contra Suïssa. La duresa del calendari va tornar a passar factura al tenista manacorí a l'estiu, a Cincinnati. Aleshores, un dolor al braç esquerre el va fer plegar del torneig.

Ara fa un any, Toni Nadal va sorprendre amb unes declaracions en què insinuava que la lesió al peu del seu nebot podria arribar a abocar-lo a la retirada. Aquesta opció es va descartar immediatament, si bé es va reconèixer que la lesió s'havia fet crònica i hi hauria de conviure. De fet, Rafa Nadal ha protagonitzat el 2008 la millor temporada de la seva vida i ha arribat al número 1 mundial.

Robredo s'autodescarta

Ara, la incògnita és saber qui substituirà Nadal. Emilio Sánchez Vicario té temps fins avui a les 4 de la tarda per donar la llista, però el català Tommy Robredo, que podria ser un candidat, s'ha autodescartat, dient que fa 12 dies que no s'entrena i que no està disponible.
Anar al contingut