Tenis

Rafa Nadal i els catalans Tommy Robredo i Albert Montañès passen ronda a Roland Garros

Per culpa de la pluja dels últims dies, avui s'havien de disputar fins a 82 partits a Roland Garros. Una jornada maratoniana amb bons resultats per als tenistes catalans i estatals. En el quadre masculí, Rafa Nadal, Tommy Robredo, Nico Almagro, Albert Montanès, Fernando Verdasco, Ivan Navarro i Juan Carlos Ferrero s'han classificat per a la segona ronda. També ha guanyat Roger Federer, número 1 mundial. En canvi, han caigut Feliciano López i Rubén Ramírez. En el quadre femení, s'ha classificat Núria Llagostera. No han pogut finalitzar per falta de llum els partits de Carles Moyà, Guillermo García-López, David Ferrer i Òscar Hernández.

Actualitzat

Rafa Nadal no ha cedit cap set davant l'argentí Juan Martín del Potro i ha començat la seva defensa del títol amb un triomf per 7-5, 6-3 i 6-2. Tommy Robredo ha completat avui el seu partit de primera ronda de Roland Garros contra l'argentí Sergio Roitman, a qui ha derrotat per 6-3, 6-4 i 6-2. El partit es va ajornar ahir per culpa de la pluja quan l'olotí dominava per 2-1 en el tercer set. Més fàcil ho ha tingut Albert Montañès, que ha avançat a la ronda següent per la lesió del seu rival, el suec Robin Soderling.

El murcià Nico Almagro ha superat el nord-americà Justin Gimelstob per un triple 6-4. També s'ha classificat Juan Carlos Ferrero. El d'Ontinyent ha necessitat quatre sets per eliminar el nord-americà Amer Delic. Fernando Verdasco també serà a la segona ronda. El madrileny ha guanyat el francès Jerome Haehnel en quatre sets. L'alacantí Ivan Navarro completa la llista de tenistes estatals classificats en superar el rus Boris Pashanski en tres sets. El suís Roger Federer també ha certificat la seva primera victòria, en imposar-se al nord-americà Michael Russell, per 6-4, 6-2 i 6-4.

Roddick, González i Blake, favorits que diuen adéu

Rubén Ramírez s'ha quedat amb la mel als llavis i ha cedit davant el suís Stanislas Wawrinka en un partit maratonià a cinc sets. També ha perdut Feliciano López. El de Toledo ha caigut contra el finlandès Jarko Nieminen en tres sets. Però la sorpresa de la jornada ha estat l'eliminació d'Andy Roddick, cap de sèrie número 3. El nord-americà ha perdut contra el rus Igor Andreev en quatre sets. També ha caigut el xilè Fernando González, cinquè cap de sèrie, contra el txec Radek Stepanek. El nord-americà James Blake, vuitè preclassificat, també ha dit adéu en primera ronda en perdre contra el croat Ivo Karlovic.

En dones, també continua endavant Núria Llagostera. La tenista balear ha eliminat la israeliana Ana Smaixnova en dos sets, per 6-2 i 7-5.

Un grapat de partits s'hauran de completar en la jornada de dimecres ja que han quedat ajornats per falta de llum. És el cas del Moyà-Seppi, del García López-Berdych, del Ferrer-Bracciali i de l'Hernández-Guzmán.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut