Tenis

Rafa Nadal es classifica per a les semifinals de Xangai, on s'enfrontarà a Federer

El manacorí Rafa Nadal s'ha classificat per a les semifinals de la Copa Masters de tenis de Xangai, amb una treballada victòria contra Nikolai Davidenko. Nadal s'ha imposat per 5-7, 6-4 i 6-4 i jugarà amb Roger Federer per un lloc a la final. Una victòria èpica, perquè el tenista mallorquí ha jugat tot el partit amb molèsties al genoll, però ha acabat derrotant el rus Davidenko en un partit que ha durat tres hores. Dissabte es jugarà el pas a la gran final contra Roger Federer. Allò que es definirà, tòpicament, com una final anticipada. Per la seva banda, Tommy Robredo s'acomiada del Masters amb una victòria contra James Blake per 6-2, 3-6 i 7-5, i evita ser l'únic que marxa del torneig sense guanyar cap partit.

El tenista olotí ha superat James Blake en tres sets. El nord-americà ja tenia garantida la presència a les semifinals, on s'enfrontarà amb David Nalbandian, i ha jugat amb menys tensió. Robredo ha convertit nou "aces" i ha trencat en quatre ocasions el servei del seu rival. Un bon punt final per al català.

Victòria de Nadal

El rus Nikolai Davidenko ha començat molt fort el partit contra Rafael Nadal. En el primer set, Davidenko ha portat la iniciativa i n'ha tingut prou amb un "break" per adjudicar-se'l per 7-5. Llavors, al manacorí li ha tocat remuntar el partit per classificar-se per a les semifinals.

En el segon set, Nadal s'ha imposat 6-4 i, per tant, ha aconseguit forçar el set decisiu, en què ha tingut problemes en un bessó. Tot i això, el tenista mallorquí ha fet valer la seva classe i ha aconseguit trencar el servei en una ocasió al rus. A partir d'aquí, ha mantingut sempre el seu servei i s'ha acabat imposant per 6-4. Nadal, per tant, ha aconseguit la classificació.

Federer-Nadal i Nalbandian-Blake, semifinals

En semifinals, Nadal haurà de jugar contra el número u del món, Roger Federer, que dijous es va assegurar el primer lloc del grup vermell amb una victòria en dos sets sobre Ivan Ljubicic -per un 7-6 (7-2 al "tie break") i 6-3. L'altra semifinal la jugaran David Nalbandian i James Blake.